• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Στην εικόνα βλέπετε το τρέχον Plug-In υβριδικό Range Rover Evoque.

Ηλεκτροκίνητα τα νέα Evoque και Discovery Sport

1.268 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 2/3/2021

Αποκλειστικά την ηλεκτροκίνηση αναμένεται να υιοθετήσουν στη νέα τους γενιά τα Range Rover Evoque και Land Rover Discovery Sport, μετά το νέο επιχειρηματικό σχέδιο της βρετανικής μάρκας. Δείτε πως θα πορευτεί μελλοντικά η φίρμα!


Μόνο ως υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά θα προσφέρονται τα νέα Range Rover Evoque και Land Rover Discovery Sport όταν συστήσουν στο κοινό τη νέα τους γενιά. Η είδηση αυτή προκύπτει ύστερα από το νέο επιχειρηματικό σχεδίου της Jaguar Land Rover, όπου η Land Rover θα λανσάρει έξι ηλεκτρικές παραλλαγές των μοντέλων της μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ από το 2026 και έπειτα όλα της τα αυτοκίνητα θα έχουν οπωσδήποτε κάποια μορφή ηλεκτροκίνησης.
 
Από κει και πέρα το νέο πλάνο της Jaguar Land Rover στοχεύει πως μέχρι το 2030, το 60% των παγκόσμιων πωλήσεών της θα αφορά αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, το 10% θα είναι Plug-In υβριδικά και το 30% θα είναι ήπια υβριδικά και υβριδικά. Απώτερος στόχος είναι όταν φτάσει το 2036, οι παγκόσμιες πωλήσεις του Ομίλου να αφορούν αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.
 
Όλα τα μελλοντικά μοντέλα Land Rover θα στραφούν σε μία από τις δύο νέες πλατφόρμες, δηλαδή είτε την Modular Longitudinal Architecture (MLA) είτε την Electrified Modular Architecture (EMA). Η τελευταία θα παρουσιαστεί το 2024 και η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι θα χρησιμοποιηθεί για τα μοντέλα Range Rover Evoque και Discovery Sport της επόμενης γενιάς. Αυτό σημαίνει ότι οι μελλοντικές εκδόσεις αυτών των μοντέλων δεν θα προσφέρονται αποκλειστικά με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Παράλληλα αποκάλυψε πως η μπαταρία θα βρίσκεται στο πάτωμα, ενώ θα συνδυαστεί με τεχνολογία 800V.
 
Η πλατφόρμα MLA πρόκειται να εισαχθεί το 2022 ή το 2023 και θα χρησιμοποιηθεί για μοντέλα όπως τα νέα Range Rover και Range Rover Sport. Περιγράφεται ως «ευέλικτη» αρχιτεκτονική, που μπορεί να βασίσει από ήπια υβριδικά μοντέλα έως και αμιγώς ηλεκτρικά.

Tags: LAND ROVER