• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
18 φωτογραφίες »

Ευελιξία από το Jazz Crosstar, «ωριμότητα» από το HR-V

43.523 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/3/2021

Ο κινητήρας του Jazz Crosstar μέσα στην πόλη τις περισσότερες φορές δε λειτουργεί και αυτό κάνει καλό στην οικονομία, τη στιγμή που οι compact διαστάσεις και το τιμόνι που κόβει βελτιστοποιούν την ευελιξία. Αν μπεις φουριόζος στη στροφή η κλίση θα γίνει αισθητή και η προοδευτική υποστροφή δε θα αργήσει να έρθει. Από την άλλη, το Jazz Crosstar είναι εξαιρετικά άνετο χάρη στο άκαμπτο πλαίσιο και στη μεγάλη διαδρομή της ανάρτησης. Σε κάθε περίπτωση το Honda Jazz Crosstar έχει ουδέτερη συμπεριφορά και φρενάρει σωστά (τα πιο προοδευτικά ίσως φρένα σε υβριδικό μοντέλο), ενώ προσφέρει και μια πλήρη σουίτα ηλεκτρονικών συστημάτων υποβοήθησης. Τα 152 χλστ. από το έδαφος είναι υπεραρκετά για τις… αστικές κακοτοπιές, αλλά και για την κίνηση σε χωματόδρομο.. 

Η αυτόματη έκδοση του HR-V συνολικά χαρακτηρίζεται ευχάριστη, εστιάζοντας περισσότερο μέσω του κιβωτίου στην πιο εύκολη και άνετη μετακίνηση και όχι στην πιο σβέλτη όπως το χειροκίνητο. Με το σχετικά μικρό κύκλο στροφής (10,6 μ.) θα ελιχθεί καλά για τα 4,3 μέτρα του, ενώ η ανάρτηση σε συνδυασμό με το μεγαλύτερο μεταξόνιο θα προσφέρει καλύτερη άνεση. Στον αυτοκινητόδρομο παρουσιάζεται πιο σταθερό σε μεγάλες ταχύτητες, ενώ ως γνήσιο Honda, εμφανίζει δυναμικά χαρακτηριστικά στο δρόμο, μεγάλα περιθώρια πρόσφυσης, δυνατά φρένα και περιορισμένες υποστροφικές τάσεις. Τα 185 χλστ. από το έδαφος προσδίδουν έναν πιο SUV χαρακτήρα.

Είναι φθηνότερο το Jazz Crosstar επειδή είναι μικρότερο;
Όχι. To Jazz Crosstar είναι διαθέσιμο μόνο στην κορυφαία έκδοση Executive και η τιμή του είναι ομολογουμένως «αλμυρή». Mε 28.650 ευρώ ξεπερνάει σε τιμή όχι μόνο το HR-V με CVT κιβώτιο (28.070 ευρώ), αλλά και το σύνολο σχεδόν των mainstream βενζινοκίνητων C-SUV. Βέβαια η πληρότητα του εξοπλισμού, και η σοφιστικέ υβριδική τεχνολογία που ενσωματώνει μπορούν να δικαιολογήσουν έως ένα βαθμό την υψηλή τιμή του.

Η γνώμη μας
Τα δύο crossover της Honda έχουν στυλ, αλλά και διαφορετικό προσανατολισμό. Mε δεδομένη την παραπλήσια τιμή τους, η υπεροχή του υβριδικού Jazz Crosstar στην πόλη και στην οικονομία είναι ξεκάθαρη. Από την άλλη, το HR-V αν και γερασμένο ως μοντέλο είναι  μεγαλύτερο και ασκεί μια πιο οικογενειακή γοητεία, εμφανίζοντας ένα πιο «ώριμο» χαρακτήρα συνολικά.  

Προηγούμενη

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)