VW Tiguan
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

VW Tiguan

VW Tiguan - Καλύτερο από ποτέ

22.624 Επισκέψεις στο άρθρο (2/2/2016)

INFO
- Τον Απρίλιο στην Ελλάδα
- Σε νέα πλατφόρμα
- Και με κουπέ αμάξωμα

Mετά από 2,64 εκ. πωλήσεις και 8 έτη παρουσίας στην αγορά, το Tiguan περνάει στη δεύτερή του γενιά και η Volkswagen φροντίζει να το εφοδιάζει με ό,τι καλύτερο έχει. Πρώτα από όλα είναι το πρώτο της SUV το οποίο πατάει πάνω στην πλατφόρμα MQB, που σημαίνει πως αφενός κερδίζει σε βάρος (περίπου 50 κιλά) και σε ακαμψία και άρα υπόσχεται καλύτερη κατανάλωση και οδική συμπεριφορά, αφετέρου θα το δούμε και με νέα αμαξώματα (7θέσιο, αλλά και κουπέ). Όσον αφορά στη σχεδίασή του το μοντέλο θα έρχεται με τρία διαφορετικά look, ένα on-road, ένα off-road και ένα σπορ (R-Line), ωστόσο και στις τρεις περιπτώσεις ακολουθεί τη νέα γλώσσα της VW όντας επιβλητικό και δυναμικό. Τέλος, αναφορικά με τις διαστάσεις του, είναι μακρύτερο (+60 χλστ., 4.486 χλστ.), φαρδύτερο (+30 χλστ., 1.839 χλστ.) και πιο χαμηλό (-33 χλστ., 1.632 χλστ.) κάτι που έχει βελτιώσει και την τιμή Cd.

Νέα πλατφόρμα και κινητήρες για κάθε ανάγκη

Το γεγονός ότι το VW Tiguan πατάει στην «πολυφορεμένη» πλατφόρμα MQB του ομίλου, εκτός από την μείωση στο κόστος παραγωγής, έχει και άλλα πλεονεκτήματα. Αρχικά, είναι το βάρος που έχει μειωθεί κατά 50 περίπου κιλά. Στη συνέχεια είναι οι μεγαλύτεροι χώροι για τους επιβάτες και τις αποσκευές, καθώς ο όγκος του πορτ-μπαγκάζ αυξήθηκε κατά 145 λτ. (615 λτ. συνολικά). Και τέλος, είναι η κατανάλωση, σε συνδυασμό πάντα με τους κινητήρες οι οποία είναι έως και 24% πιο οικονομικοί.
Πιο αναλυτικά, το νέο Tiguan θα προσφέρεται με 8 κινητήρια σύνολα, όλα Euro6 (4 κινητήρες βενζίνης απόδοσης 125, 150, 180 και 220 ίππων και 4 diesel απόδοσης 115, 150, 190 και 240 ίππων), ενώ θα προσφέρεται -όπως και στην υπάρχουσα γενιά- 2κίνητο και 4κίνητο. 

Με αναβαθμισμένη ποιότητα και προηγμένες τεχνολογίες
Το γεγονός ότι οι Γερμανοί επενδύουν αρκετά στο νέο Tiguan φαίνεται αφενός από την απτή ποιότητα κατασκευής του, αφετέρου από τις τεχνολογίες με τις οποίες το εφοδιάζουν. Για παράδειγμα, εκτός από τις «γνώριμές μας» από τα υπόλοιπα μοντέλα του ομίλου, θα φέρει «εκτινασσόμενο» καπό ώστε σε περίπτωση σύγκρουσης με πεζό οι συνέπειες να είναι μικρότερες. Έπειτα, το σύστημα πολυμέσων θα είναι απόλυτα συμβατό με android και iphone, ενώ τέλος θα εγκαινιάσει μία νέα τεχνολογία LED φώτων. Στο εσωτερικό ο αναλογικός πίνακας οργάνων θα μπορεί προαιρετικά να αντικατασταθεί από έναν ψηφιακό.  

Το εσωτερικό του νέου Tiguan είναι οικείο σχεδιαστικά. Η ποιότητα των υλικών είναι πολύ καλή, ενώ μεγάλοι είναι οι χώροι για επιβάτες και αποσκευές.

Το εσωτερικό του νέου Tiguan είναι οικείο σχεδιαστικά. Η ποιότητα των υλικών είναι πολύ καλή, ενώ μεγάλοι είναι οι χώροι για επιβάτες και αποσκευές.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto