Ήπια υβριδικό το Peugeot 3008 το 2023

Ήπια υβριδικό το Peugeot 3008 το 2023

3.192 Επισκέψεις στο άρθρο (29/6/2022)

H Peugeot θα προσφέρει το 3008 ως ήπια υβριδικό από την επόμενη χρονιά και θα του δώσει ένα νέο κιβώτιο σχεδιασμένο από την Punch Powertrain.

Θα συνδυάζεται με κιβώτιο της Punch Powertrain

To Peugeot 3008 είναι αυτή την στιγμή ένα από τα πιο ολοκληρωμένα οικογενειακά SUV της αγοράς αλλά σε σχέση με πολλούς ανταγωνιστές του, έχει ένα μειονέκτημα. Δεν διαθέτει ήπια υβριδικούς κινητήρες που επιτρέπουν στον οδηγό να κινείται ελαφρώς πιο οικονομικά. Αυτή η πραγματικότητα αναμένεται να αλλάξει σύντομα καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες από την Γαλλία, η Peugeot σχεδιάζει να επεκτείνει την γκάμα κινητήρων του 3008 με ήπια υβριδικές επιλογές πολύ σύντομα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Θα κινείται ηλεκτρικά για λίγα χιλιόμετρα

Το ήπια υβριδικό Peugeot 3008 φημολογείται πως θα συνδυάζει τον γνωστό σε όλους 1.200άρη PureTech με το αυτοφορτιζόμενο, full υβριδικό 48-βολτο σύστημα, το οποίο θα στηρίζεται με μια μικρή μπαταρία 0,9kWh που θα επιτρέπει στο μοντέλο να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά για λίγα χιλιόμετρα, μια δυνατότητα που έχουμε δει επίσης στη νέα Alfa Romeo Tonale.

Με άλλο κιβώτιο

Επίσης, πηγές από το στρατόπεδο της Peugeot αναφέρουν πως αντί ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη της Getrag, οι ήπια υβριδικές εκδόσεις του 3008 θα συνεργάζονται με ένα αυτόματο κιβώτιο με δύο συμπλέκτες σχεδιασμένο από την Punch Powertrain, το οποίο αν και δεν θα δεν θα επιτρέπει την προεπιλογή σχέσεων, θα είναι το ίδιο άνετο, χάρη στην χρήση ενός πολύ μικρού ηλεκτροκινητήρα.

Συνέχεια του άρθρου >>>
BRIDGESTONE TURANZA 6
test center