Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσουν τα κλειδιά αυτοκινήτου, είτε αυτά είναι τα κλασικά κοινά κλειδιά, είτε τα πιο εξελιγμένα όπως το σύστημα keyless.

Ήρθε το τέλος των κλειδιών

2.447 Επισκέψεις στο άρθρο (22/6/2018)

Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσουν τα κλειδιά αυτοκινήτου, είτε αυτά είναι τα κλασικά κοινά κλειδιά, είτε τα πιο εξελιγμένα όπως το σύστημα keyless, καθώς ο κάθε ιδιοκτήτης θα μπορεί να τα αντικαταστήσει με το κινητό του τηλέφωνο.

Αυτήν  ακριβώς τη δυνατότητα επεξεργάζονται πολλές εταιρείες από το χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας σε συνεργασία με τεχνολογικούς παγκόσμιους κολοσσούς. Μάλιστα η κοινοπραξία αυτή που ονομάζεται Car Connectivity Consortium αποκάλυψε το πρώτο της προϊόν και συγκεκριμένα μία εφαρμογή ψηφιακού κλειδιού που πήρε την ονομασία Digital Key 1.0.
 
Η εφαρμογή του ψηφιακού κλειδιού βασίζεται στην τεχνολογία Near Field Communication πιο γνωστή ως NFC και θα επιτρέπει στους χρήστες να κλειδώνουν και να ξεκλειδώνουν το αυτοκίνητό τους με ένα smartphone, ενώ εξετάζονται και άλλες δυνατότητες όπως το να μπορεί να ενεργοποιηθεί ο κινητήρας κ.α.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Κοινοπραξία υπάρχει «μεγάλο ενδιαφέρον» από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων, τους κατασκευαστές smartphone και τους προμηθευτές, κάτι το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να εργάζονται ήδη πάνω σε μία πιο εξελιγμένη προδιαγραφή γνωστές εταιρείες όπως Apple, η LG, η Panasonic, η Samsung και η Qualcomm, η Audi, η BMW, η General Motors, η Hyundai και η Volkswagen.
 
Εάν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο η εφαρμογή Digital Key 2.0. θα είναι έτοιμη στις αρχές του επόμενου έτους και χάρη στις πολλές εταιρείες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα η νέα εφαρμογή θα μπορεί να καλύψει μεγάλο μέρος των ιδιοκτητών αυτοκινήτων.

Toyota
test center