Hypercar έχει έναν ίππο για κάθε κιλό και «σπάει» ρεκόρ

Hypercar έχει έναν ίππο για κάθε κιλό και «σπάει» ρεκόρ

3.184 Επισκέψεις στο άρθρο (22/10/2021)

Ο λόγος για το Czinger 21C, το υβριδικό μοντέλο της νεοσύστατης εταιρίας με βάση το Los Angeles, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο κοινό, στο Λονδίνο το 2020. Το αμερικανικό hypercar έχει ιπποδύναμη πάνω από 1.200 άλογα και έχει πάρει φόρα καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Μετά το ρεκόρ γύρου στην διάσημη Laguna Seca, το Czinger 21C ξανακάνει το θαύμα του και στο Circuit of the Americas. Καταφέρνοντας να ρίξει το χρόνο 6 δευτερόλεπτα κάτω από το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε η McLaren P1, κερδίζει τον άτυπο τίτλο του πιο γρήγορου αυτοκίνητου παραγωγής.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 

Κατευθείαν από το εργοστάσιο, στον πιο γρήγορο γύρο

Ο ταχύτερος γύρος σημειώθηκε με το εργοστασιακό μοντέλο, χωρίς καμία μετατροπή ή βελτίωση, φορώντας τα ελαστικά Michelin Pilot Cup 2R δρόμου και με τον οδηγό Joel Miller να κάθεται πίσω από το τιμόνι. Το ρεκόρ θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση το σαββατοκύριακο στην πίστα του Austin, όπου θα διεξάγεται και το Grand Pix της Formula 1.
 

Χίλια Διακόσια Τριάντα Τρία άλογα

Το Czinger 21C στην εργοστασιακή του μορφή εφοδιάζεται με ένα υβριδικό σύνολο που αποδίδει 1.233 ίππους, οι οποίοι αν σας φαίνονται λίγοι μπορούν να αυξηθούν κατά 100 περισσότερους. Φοράει έναν V8 κινητήρα των 2.880 κυβικών εκατοστών που σε συνδυασμό με δύο ηλεκτροκινητήρες το μετατρέπουν σε πύραυλο. Επιπλέον εξοπλίζεται με μία μπαταρία 800V και ένα αυτόματο κιβώτιο 7 ταχυτήτων.
 

Με αναλόγια κιλών ανά ίππων 1:1 και 0-100 σε 1,9 δευτερόλεπτα

Με το hypercar να ζυγίζει κάτω από 1240 κιλά, επιτυγχάνει το ακραίο ζύγισμα 1:1 στην αναλογία κιλών ανά ίππων. Η Czinger ισχυρίζεται πως ο «πύραυλός» της  φτάνει τα 0-100 σε λιγότερο από 1.9 δευτερόλεπτα με τελική 452χλμ/ώρα. Φήμες θέλουν το επόμενο ρεκόρ για σπάσιμο να είναι το τέταρτο του μιλίου, που θέλει να το κάνει σε λιγότερο από τα 8.1 δευτερόλεπτα του ηλεκτρικού ανταγωνιστή Rimac Nevera. Η παραγωγή του θα είναι μόνο για 80 εκλεκτούς, με το πρώτο να φτάνει στα χέρια του τυχερού ιδιοκτήτη το 2023.
 
Όσο οι ιπποδυνάμεις αυξάνονται φτάνοντας σε διαστημικά νούμερα, δεν νομίζετε ότι χρειάζονται και «εξωγήινοι» οδηγοί για να τα δαμάσουν;

Ασταμάτητο αμερικανικό Hypercar σπάει τα ρεκόρ στις πίστες!
-Υβριδικό σύνολο που ξεπερνάει τους 1.233 ίππους.
-Ζυγίζει κάτω από 1.240 κιλά.
-Κάνει τα 0-100 σε 1.9 δευτερόλεπτα, με τελική 452 χλμ./ώρα
-Πλήρως εργοστασιακό, γυρνάει πιο γρήγορα στις πίστες από κάθε άλλο αυτοκίνητο.
Έχουν νόημα τέτοια νούμερα ή είναι κόλπο του μάρκετινγκ σχετικά με το ποιος τα έχει περισσότερα;
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

NEO TRAFIC
moto