7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Hyundai Bayon: Ευρύχωρο, σε τρεις εκδόσεις και γεμάτη βασική

8.350 Επισκέψεις στο άρθρο (20/9/2021)

Η Hyundai προσφέρει την crossover έκδοση του i20 στην κατηγορία των compact SUV, μέσω του νέου Bayon. Ένα αυτοκίνητο με εμφάνιση που ξεχωρίζει, τρεις εξοπλιστικές εκδόσεις και προσιτές τιμές. Δείτε ένα σύντομο και περιεκτικό οδηγό της γκάμας του νέου Hyundai Bayon.

Το νέο Hyundai Bayon είναι ήδη γνωστό στο ελληνικό κοινό. Το μικρό SUV της κορεατικής μάρκας την βάζει στο παιχνίδι της «καυτής» κατηγορίας των B-SUV, που ενδιαφέρει ολοένα και περισσότερο τις ευρωπαϊκές αγορές, αλλά και τους Έλληνες. Για αυτούς που θέλουν να γνωρίσουν την γκάμα του Bayon στην ελληνική αγορά, οι παρακάτω γραμμές θα είναι πολύ χρήσιμες προκειμένου να κατατοπιστούν για τις επιλογές που υπάρχουν.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Ελαφρώς μεγαλύτερο από το Kona
Περνώντας κατευθείαν στο κυρίως θέμα, με μήκος 4.180 χιλιοστά, πλάτος 1.775 χιλιοστά και ύψος 1.490 χιλιοστά το νέο Hyundai Bayon μπαίνει στην κατηγορία των B-SUV όπως προαναφέραμε, όντας ελαφρώς μεγαλύτερο αλλά πιο στενό από το Kona. Το μεταξόνιό του εκτείνεται στα 2.580 χιλιοστά, η απόσταση από το έδαφος ανέρχεται στα 183 χιλιοστά, ενώ, για να ολοκληρώσουμε με τους αριθμούς, σημειώνουμε πως ο χώρος αποσκευών φιλοξενεί 411 λίτρα, εκτός αν πέσουν τα πίσω καθίσματα που τότε μεγαλώνει στα 1.205 λίτρα.
 
Και σε ήπια υβριδικές εκδόσεις 
Στους κινητήρες, στη βάση συναντούμε τον ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1,2 λίτρων με 84 ίππους και ταίρι μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεών (από 15.790 ευρώ). Ανεβαίνοντας στη γκάμα βρίσκουμε τον υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο κινητήρα 1,0 λίτρου απόδοσης 100 ίππων που συνδυάζεται με εξάρι χειροκίνητο κιβώτιο (από 17.190 ευρώ) ή επτάρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη (από 19.990 ευρώ). Ο κινητήρας αυτός είναι διαθέσιμος και με ήπια υβριδικό σύστημα 48 βολτ (από 18.990 ευρώ), κάτι που είναι στάνταρ στην κορυφαία έκδοση με απόδοση 120 άλογα (από 19.690 ευρώ). Τα ήπια υβριδικά μοντέλα συνδυάζονται είτε με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ηλεκτρονικού συμπλέκτη (iMT), είτε με το 7άρι DCT. Σημειώνουμε πως όλες οι εκδόσεις του Bayon είναι εμπροσθιοκίνητες, ενώ αυτές που εξοπλίζονται με τον 1.000άρη τούρμπο κινητήρα έχουν τρία οδηγικά προγράμματα Eco, Normal και Sport.  
 
Τρεις εξοπλιστικές εκδόσεις
Οι εξοπλιστικές εκδόσεις του Bayon στη χώρα μας είναι οι εξής τρεις. Exclusive, Premium και Distinctive. Όλες είναι διαθέσιμες στις μη υβριδικές εκδόσεις, ενώ όσοι συνδυάσουν το 1.000άρι μοτέρ με το ήπια υβριδικό σύστημα (100 ή 120 ίππους) θα επιλέξουν ανάμεσα από την Premium και την Distinctive. Σε κάθε περίπτωση το ατού του Bayon είναι πως από τη βασική έκδοση έχει μαζί του πλούσιο εξοπλισμό. Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
moto