Hyundai Ioniq 5: Ο νικητής του World Car of the Year 2022

Hyundai Ioniq 5: Ο νικητής του World Car of the Year 2022

2.287 Επισκέψεις στο άρθρο (14/4/2022)

Το αμιγώς ηλεκτρικό Hyundai Ioniq 5 ανακηρύχθηκε ως το παγκόσμιο αυτοκίνητο της χρονιάς για το 2022, επικρατώντας στο διαγωνισμό World Car of the Year.

Παρασημοφορήθηκε το ηλεκτρικό της Hyundai

Με ένα παράσημο στο «πέτο» θα κυκλοφορεί από δω και στο εξής στους δρόμους το αμιγώς ηλεκτρικό Hyundai Ioniq 5, που ήταν και ο μεγάλος νικητής στο διαγωνισμό World Car of the Year για το 2022. Το χωρίς ρύπους κορεατικό μοντέλο κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση και μάλιστα να τη συνδυάσει με μία ακόμα πρωτιά όπως αυτή του World Electric Vehicle of the Year (Παγκόσμιου Ηλεκτρικού Οχήματος της Χρονιάς).

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ξεπέρασε σημαντικούς αντιπάλους το Ioniq 5

Το επίτευγμά του είναι σίγουρα πολύ εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς πως το Ioniq 5 είχε να ανταγωνιστεί με τα Ford Mustang Mach-E και Kia EV6 για το βραβείο του World Car of the Year, αλλά και με τα Audi e-tron GT και Mercedes EQS για το βραβείο του World Electric Vehicle of the Year.

Οι νικητές στις άλλες κατηγορίες

Από κει και πέρα, σε ότι αφορά τις άλλες κατηγορίες του διαγωνισμού, το Audi e-tron GT επικράτησε στην κατηγορία World Performance Car (αυτοκίνητο επιδόσεων). Η Mercedes EQS κέρδισε τον τίτλο του World Luxury Car 2022 (πολυτελές αυτοκίνητο). Παράλληλα το Toyota Yaris Cross ονομάστηκε World Urban Car (αστικό αυτοκίνητο) αφήνοντας πίσω του το Opel Mokka και το Volkswagen Taigun.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
test center