Το Tucson της δοκιμής συνδυάζει diesel κινητήρα και ήπια υβριδική τεχνολογία.

Ασφαλές υπό πίεση, σταθερό και ήσυχο στον αυτοκινητόδρομο, το Hyundai Tucson σε κερδίζει με την οδική του συμπεριφορά.

Δοκιμή: Υβριδικό diesel Hyundai Tucson

122.114 Επισκέψεις στο άρθρο (11/1/2020)

Το 48βολτο mild υβριδικό σύστημα δίνει στο Hyundai Tucson μια «πιπεράτη» γεύση. Που ξεχωρίζει η κορυφαία έκδοση του μικρομεσαίου SUV της Hyundai;


Για όσους δεν το γνωρίζουν, οι αυτοκινητοβιομηχανίες εδώ και 3 χρόνια έχουν μπει σε έναν αγώνα δρόμου που λήγει την 1η Ιανουαρίου του 2020 και τίτλο έχει «Το σπριντ των 95 γραμμαρίων CO2/χλμ.». Πρέπει, δηλαδή, μέχρι τότε να έχουν ρίξει -υπό προϋποθέσεις- το μ.ο. του στόλου τους στα 95 γραμμάρια, γιατί διαφορετικά θα πληρώσουν (στην Ευρώπη) 95 ευρώ για κάθε γραμμάριο που υπερβαίνει τα 95 γρ. CO2/χλμ. Αυτό θα ισχύει για κάθε αυτοκίνητο που πωλείται… Και όπως καταλαβαίνετε, αν δεν συμμορφωθούν, μεταφράζεται σε πρόστιμα πολλών δισ. ευρώ.

Σε αυτόν τον αγώνα δρόμου όπου συμμετέχουν όλοι, ο κάθε κατασκευαστής προτείνει τις δικές του λύσεις. Ωστόσο, η λύση που θα μας απασχολήσει περισσότερο από όλες, για αρχή τουλάχιστον, είναι τα ήπια υβριδικά συστήματα σε κύκλωμα των 48V. Συγκεκριμένα, οι κατασκευαστές προσθέτουν έναν ηλεκτροκινητήρα που υποβοηθά τον κινητήρα εσωτερικής καύσης και έτσι επιτυγχάνουν μείωση κατανάλωσης και ρύπων μέχρι και 10%. Ονομάζονται mild hybrid και η σημαντικότερη διαφορά σε σχέση με τα υβριδικά είναι ότι δεν μπορούν να κινήσουν αμιγώς ηλεκτρικά (μόνο με την μπαταρία) το αυτοκίνητο.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

LEASING APRILIOS
4green