Στην νέα του έκδοση το κορεατικό SUV λαμβάνει ένα κινητήρα πετρελαίου 2.0 λίτρων, ο οποίος συνδυάζεται με ένα 48βολτο ηλεκτρικό σύστημα.

Μέσω του ήπια υβριδικού Tucson, οι κορεάτες ευελπιστούν να ανεβάσουν ακόμα περισσότερο τον αριθμό των πωλήσεων.

Στο μέλλον αναμένεται να υπάρξουν περισσότεροι συνδυασμοί ήπια υβριδικών εκδόσεων.

Ήπια υβριδικό το Hyundai Tucson

6.528 Επισκέψεις στο άρθρο (6/6/2018)

Σε συνέχεια της πρόσφατης ανανέωσης του Tucson η Hyundai προσθέτει ένα ήπια υβριδικό σύστημα, που συνδυάζεται με ντίζελ κινητήρα, κάνοντας το, το πρώτο μοντέλο της μάρκας με τέτοια τεχνολογία.

Στην νέα του έκδοση το κορεατικό SUV εφοδιάζεται με κινητήρα πετρελαίου χωρητικότητας 2,0 λίτρων, ο οποίος συνδυάζεται με το ηλεκτρικό σύστημα 48 Volt. Όπως υποστηρίζει η φίρμα χάρη σε αυτόν τον συνδυασμό το μοντέλο προσφέρει έως και 7% λιγότερη κατανάλωση καυσίμου αλλά και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2).
 
Αναφορικά με την απόδοση, ο ισχυρότερος κινητήρας ντίζελ που βρίσκουμε στο Hyundai Tucson προσφέρει 186 ίππους, με την κίνηση να διοχετεύεται και στους δύο άξονες, μέσω ενός εξατάχυτου κιβωτίου ταχυτήτων, ή προαιρετικά του αυτόματου κιβωτίου οκτώ ταχυτήτων.
Μέσω του ήπια υβριδικού Tucson, οι κορεάτες ευελπιστούν να ανεβάσουν ακόμα περισσότερο τον αριθμό των πωλήσεων και για αυτό ακριβώς το λόγο στο μέλλον αναμένεται να υπάρξουν περισσότεροι συνδυασμοί ήπια υβριδικών εκδόσεων, κάτι το οποίο γνωστοποίησε με δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος του τμήματος Marketing και Προϊόντος της Hyundai Europe, Andreas-Christoph Hofmann.
 
Μάλιστα ο επόμενος κινητήρας που θα προσφερθεί στο Tucson με την ήπια υβριδική τεχνολογία  θα είναι ο 1.600αρης ντίζελ, ο οποίος αναμένεται την άνοιξη του 2019. Μέχρι τότε θα η φίρμα θα έχει ξεκινήσει τις πωλήσεις του μοντέλου κάτι που αναμένεται να συμβεί εντός του καλοκαιριού.  

Toyota
test center