Το I.D Crozz.

I.D Lounge το νέο ηλεκτρικό SUV της VW

2.332 Επισκέψεις στο άρθρο (10/12/2018)

Aποκαλύφθηκαν οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με το I.D Lounge, το ηλεκτρικό SUV που θα παρουσιάσει η Volkswagen σε λίγα χρόνια. Δείτε τις λεπτομέρειες.

Το πέμπτο μέλος της I.D ηλεκτρικής της γκάμας ετοιμάζεται να παρουσιάσει η VW. Το μοντέλο αυτό θα είναι ένα 7θέσιο SUV, κάτω από την ονομασία I.D Lounge και θα αποκαλυφθεί μπροστά στα μάτια του κοινού στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης τον Απρίλιο.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως θα έχει το μέγεθος του VW Touareg, θα βασίζεται στην MEB πλατφόρμα του VW Group και θα κληθεί να ανταγωνιστήσει άλλα ηλεκτρικά μοντέλα, όπως τα Tesla Model X και Νio ES8, προσφέροντας μεγάλη άνεση και πολυτέλεια.
 
Η ισχύς του θα πηγάζει από δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα, με την συνολική ιπποδύναμη να φτάνει 375 άλογα. Θα είναι φυσικά τετρακίνητο, ενώ θα εξοπλίζεται με μια μπαταρία λιθίου 111 kWh με την ηλεκτρική αυτονομία να φτάνει τα 600 άλογα.

Οι πληροφορίες που έρχονται από το στρατόπεδο της μάρκας αναφέρουν ότι το άλλο ηλεκτρικό SUV της VW θα έχει την ονομασία I.D Crozz και θα διατεθεί σε δύο εκδόσεις, με την μία από αυτές να έχει πιο «πρακτικό» χαρακτήρα και την άλλη να υιοθετεί πιο coupe αμάξωμα. Η επίσημη παρουσίασή τους αναμένεται μετά το 2021.
 

Mercedes
test center