H Nissan παρουσίασε τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης στο νέο Serena και στο μέλλον θα το δούμε και στο Qashqai.

H Nissan παρουσίασε τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης στο νέο Serena και στο μέλλον θα το δούμε και στο Qashqai.

Έρχεται αυτόνομο Qashqai

3.542 Επισκέψεις στο άρθρο (14/7/2016)

Η Nissan παρουσίασε το πρώτο σύστημα αυτόνομης οδήγησης στο Serena. Πρόκειται για το πρώτο αυτόνομο σύστημα από ιαπωνική εταιρεία.

Με αφορμή την αποκάλυψη του νέου πολυμορφικού Nissan Serena στη Γιοκοχάμα, η ιαπωνική φίρμα επέλεξε να παρουσιάσει το πρώτο της σύστημα αυτόνομης οδήγησης. 
Η τεχνολογία ProPilot, όπως έχει ονομαστεί, είναι αναμφισβήτητα μια καινοτόμα κίνηση για την ιαπωνική αγορά, μιας και η Nissan είναι η πρώτη ιαπωνική εταιρεία που λανσάρει ένα ολοκληρωμένο σύστημα αυτόνομης οδήγησης, που προσφέρει στον οδηγό ξέγνοιαστη μετακίνηση.
Πως λειτουργεί το ProPilot;Όλα ξεκινούν απλά με το πάτημα ενός διακόπτη που βρίσκεται στο τιμόνι. Αμέσως ενεργοποιείται η κάμερα που βρίσκεται στον εμπρός προφυλακτήρα και συλλέγει δεδομένα τόσο για την ταχύτητα κίνησης του προπορευόμενου οχήματος, όσο και για τη διαγράμμιση των λωρίδων παρέχοντας πληροφορίες στον επεξεργαστή. Με αυτό τον τρόπο, το σύστημα διεύθυνσης, επιτάχυνσης και πέδησης ελέγχεται πλήρως από το λογισμικό της τεχνολογίας ProPilot. 
Έτσι, το αυτοκίνητο είναι σε θέση να ακολουθεί το προπορευόμενο αυτοκίνητο όταν η ταχύτητα του κυμαίνεται στο εύρος των 30-100 χλμ./ώρα, παραμένοντας στη μεσαία λωρίδα του αυτοκινητόδρομου. Σε συνθήκες κίνησης από την άλλη, με την τεχνολογία ProPilot, κάθε Nissan θα ακολουθεί σε σταθερή απόσταση το εμπρός αυτοκίνητο, θα επιβραδύνει με τον ίδιο ρυθμό, ενώ σε περίπτωση ακινητοποίησης, το πάτημα του διακόπτει στο τιμόνι ή του πεντάλ του γκαζιού θα ξαναενεργοποιούν την αυτόνομη λειτουργία.
Σύμφωνα με τη Nissan, η τεχνολογία ProPilot εκτός από το νέο Serena, θα τοποθετηθεί σε πολλά αυτοκίνητα, με πρώτο στην Ευρώπη το επερχόμενο Qashqai στα μέσα του 2017, ενώ σύντομα θα το δούμε και σε αυτοκίνητα της ιαπωνικής φίρμας σε Αμερική και Κίνα. 
Τέλος, στα σχέδια της εταιρείας είναι να παρουσιάσει μέσα στο 2018 το αναβαθμισμένο σύστημα, που δίνει τη δυνατότητα στο αυτοκίνητο να αλλάζει και λωρίδα κυκλοφορίας, ενώ μέχρι το 2020 η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης θα εφαρμοστεί και σε αστικό περιβάλλον.
Κείμενο: Θοδωρής Κολονέλος

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center