6 φωτογραφίες »

Η Black Series έκδοση εμπνεύστηκε από τα αγωνιστικά GT3 και GT4.

Ιδού η νέα Mercedes-AMG GT Black Series

2.907 Επισκέψεις στο άρθρο (15/7/2020)

Η κορυφαία έκδοση της Μercedes GT έκανε ντεμπούτο με V8 κινητήρα 730 ίππων και 800 Νm ροπής με το 0-100 να γίνεται σε 3,2 δευτερόλεπτα.


Στην επίσημη παρουσίαση της νέας GT Black Series προχώρησε η Mercedes κάνοντας λόγο πως πρόκειται για ένα supercar «στο οποίο ενσωματώνεται η μεγάλη κληρονομιά της φίρμας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό».

Η ισχύς πηγάζει από ένα twin-turbo V8 κινητήρα 4,0 λίτρων που αποδίδει 730 άλογα και 800 Nm ροπής που συνδυάζεται με το 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της φίρμας που έχει ενισχυθεί για να αντέξει την τεράστια ιπποδύναμη. Η κίνηση στέλνεται στους πίσω τροχούς και δίνει την δυνατότητα στο μοντέλο να πετυχαίνει το 0-100χλμ./ώρα σε 3,2 δευτερόλεπτα και το 0-200 σε λιγότερο από 9 δλ, με μέγιστη τελική ταχύτητα τα 325 χλμ./ώρα. Το μοτέρ έχει αναβαθμιστεί σημαντικά ενώ το μοντέλο εξοπλίζεται και με coilover ανάρτηση, αντιστρεπτικές ράβδους, κεραμικά φρένα και πολλά άλλα καλούδια.

Η Black Series έκδοση εμπνεύστηκε από τα αγωνιστικά GT3 και GT4 και για αυτό υιοθετεί πολύ επιθετική σχεδίαση με μια μεγάλη γρίλια μπροστά, προσαρμοζόμενο διαχύτη μπροστά και πολλά μικρά αεροδυναμικά βοηθήματα στο εμπρός μέρος. Οι σχεδιαστές προσέφεραν επίσης στο μοντέλο ανθρακονημάτινο καπό με αεραγωγούς, οροφή, πλαϊνές ποδιές, πίσω προφυλακτήρα και αεροτομή από ανθρακόνημα. Οι ζάντες έχουν μαύρο ματ φινίρισμα και είναι μεγέθους 19 ιντσών μπροστά και 20 ιντσών πίσω «ντυμένες» με ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 R. Χάρη σε όλες αυτές τις αλλαγές, η Mercedes υπόσχεται πως το αυτοκίνητο μπορεί να παράγει ακόμα και 400 κιλά κάθετης δύναμης στα 250 χλμ./ώρα.

Τιμές ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί αλλά όπως καταλαβαίνετε, απευθύνεται σε πολύ γεμάτες τσέπες.
 

peugeot
NISSAN