Κάθε χρόνο, το EuroNCAP δημοσιεύει μια λίστα με τα αυτοκίνητα εκείνα που έχουν αποδώσει τα καλύτερα στις αντίστοιχες κατηγορίες τους.

Το Arteon βγήκε πρώτα στην κατηγορία «executive».

Πρώτο το Τ-Roc στα «μικρά off-road».

Aσφαλέστερο το Polo στα «supermini».

To Subaru Impreza έχει τα πρωτεία στα «μικρά οικογενειακά».

Διακρίθηκε το Subaru XV.

Ένα από τα ασφαλέστερα μοντέλα είναι το XC60.

Ιδού τα κορυφαία σε ασφάλεια μοντέλα του 2017

1.776 Επισκέψεις στο άρθρο (12/1/2018)

O ανεξάρτητος οργανισμός EuroNCAP δημοσίευσε την λίστα με τα μοντέλα που διακρίθηκαν για την ασφάλεια τους στα τεστ που έγιναν μέσα στο 2017.

Κάθε χρόνο, το EuroNCAP δημοσιεύει μια λίστα με τα αυτοκίνητα εκείνα διακρίθηκαν στις αντίστοιχες κατηγορίες τους. Οι βαθμολογίες τους δεν μπορούν να συγκριθούν άμεσα μεταξύ των διαφόρων κατηγοριών οχημάτων, επομένως δημοσιεύεται ένα «Best in Class» που δείχνει ποια μοντέλα έχουν αποδώσει καλύτερα από τους ανταγωνιστές τους. Καθώς οι απαιτήσεις στο τομέα της ασφάλειας καθίστανται αυστηρότερες κάθε χρόνο, η σύγκριση «Best in Class» γίνεται μόνο εντός κάθε ημερολογιακού έτους, έτσι ώστε όλα τα οχήματα να αξιολογούνται σύμφωνα με τα ίδια πρότυπα.

Για τον προσδιορισμό του Best in Class, γίνεται ένας υπολογισμός της βαθμολογίας που έλαβαν τα μοντέλα στους τέσσερις τομείς αξιολόγησης: προστασία ενηλίκων, προστασία παιδιών, προστασία πεζών και Safety Assist, με βάση την αξιολόγησή τους με τον στάνταρ εξοπλισμό ασφαλείας και δεν περιλαμβάνονται πρόσθετες αξιολογήσεις βάσει προαιρετικού εξοπλισμού.
 
Συνολικά για το 2017, διακρίθηκαν 7 μοντέλα σε 6 κατηγορίες που φυσικά είναι όλα 5άστερα με υψηλές βαθμολογίες και στους τέσσερις τομείς αξιολόγησης. Το  VW Polo πρώτευσε στην κατηγορία των «supermini» αγγίζοντας το 96% στην προστασία ενηλίκων, ίδιο ποσοστό με το νέο VW T-Roc που πήρε την πρωτιά στην κατηγορία «μικρού off-road». To Volvo XC60 έλαβε πολύ υψηλές βαθμολογίες και διακρίθηκε στην κατηγορία «μεγάλου off-road» ενώ το Opel Crossland X διακρίθηκε με τον τίτλο του πιο ασφαλούς «μικρού πολυμορφικού» παρουσιάζοντας ικανοποιητικές μετρήσεις στις κατηγορίες που αφορούν την προστασία ενηλίκων και παιδιών.

Στην κατηγορία των «μικρών οικογενειακών» συναντάμε τα Subaru XV και Impreza, με τα δύο μοντέλα της μάρκας να διακρίνονται για τα συστήματα προστασίας πεζών με την αξιολόγηση να φτάνει 84% και 82% αντίστοιχα. Τέλος, στην πολυτελή κατηγορία «Executive», η υψηλή βαθμολογία του VW Arteon στο τομέα των επικουρικών συστημάτων ασφαλείας (82%) σε συνδυασμό με τις εξαιρετική αξιολόγηση στις υπόλοιπες τρεις κατηγορίες, του εξασφάλισε την πρωτιά στην κατηγορία του.
 

VW LEASEPRO
test center