Στις πρώτες θέσεις των πιο ακριβοπληρωμένων αθλητών φιγουράρουν τρεις οδηγοί της F1.

Στην 12η θέση βρίσκεται ο Lewis Hamilton.

Ο Sebastian Vettel κατατάσσεται στην 18η θέση της λίστας.

Στην 39η θέση των αθλητών βρίσκεται ο Fernando Αlonso.

Ιδού οι πιο ακριβοπληρωμένοι της F1

2.676 Επισκέψεις στο άρθρο (12/6/2018)

Στις πρώτες θέσεις των πιο ακριβοπληρωμένων αθλητών φιγουράρουν τρεις οδηγοί της F1. Ποιοι είναι και πόσα παίρνουν ετησίως;

To  περιοδικό Forbes δημοσίευσε την λίστα του με τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές για το 2018 και μέσα σε αυτούς βρίσκονται και τρείς από τους ικανότερους οδηγούς της Formula 1.

Ξεκικώντας από τα «χαμηλά», στην 39η θέση των αθλητών βρίσκεται ο Fernando Αlonso με κέρδη 33 εκατ. δολάρια με τα 32 από αυτά να προέρχονται από την ετήσιο μισθό που λαμβάνει από την McLaren και το ένα εκατομύριο από επιπλεόν αμοιβές, όπως για παράδειγμα διαφημίσεις. Ο Ισπανός έχει αναδειχθεί πρωταθλητής δύο φορές με την oμάδα της Renault, ωστόσο τα τελευταία χρόνια, αν και έχει οδηγήσει για ανταγωνιστικές ομάδες όπως η Ferrari και η McLaren-Mercedes δεν έχει καταφέρει να πάρει άλλον τίτλο. Είναι ωστόσο αναγνωρίσμένος για την ικανότητα του στην οδήγηση ενώ μετά την περσινή του περιπέτεια στο Indy 500, φέτος έχει ήδη δοκιμάσει την τύχη του στους αγώνες αντοχής παίρνοντας μάλιστα και την παρθενική του νίκη.
 
Ο Sebastian Vettel κατατάσσεται στην 18η θέση της λίστας με κέρδη 42,3 εκατ. δολάρια με την συντριπτική πλειψηφία των εσόδων του να έρχονται από τον μισθό του από την Ferrari. O Γερμανός έχει ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα τέσσερις φορές με την Red Bull ενώ πλέον βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας των οδηγών χάρη στην τρίτη του νίκη φέτος στο GP του Καναδά. Πέρσυ υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την ιταλική ομάδα με ισχύ μέχρι το 2020.

Έξι θέσεις πιο πάνω στην κατάταξη με τους πιο ακριβοπληρωμένους βρίσκεται ο Lewis Hamilton με τα κέρδη του υπολογίζονται στα 51 εκατ. δολάρια ετησίως, με τα 42 απο αυτά να τα λαμβάνει από τον μισθό του και τα υπόλοιπα εννιά από άλλες πηγές. Ο Βρετανός βρίσκεται αυτή την στιγμή στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας και είναι ένα από τα δύο μεγάλα φαβορί για να πάρει και τον φετινό τίτλο και να φτάσει τους πέντε ξεπερνώντας τον Vettel. Tο συμβόλαιο του λήγει φέτος, ωστόσο εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα υπογράψει νέα πολυετή συμφωνία με την Mercedes. Ο Ηamilton είναι μακράν ο πιο εμπορικός οδηγός στην F1, καθώς συνεργάζεται με μια σειρά από εταιρείες όπως η Tommy Hilfinger, η Puma, η Sony κ.α.

Hyundai
NISSAN