3 φωτογραφίες »

Το e-tron FE07 θα κάνει το δημόσιο ντεμπούτο του στην πίστα αγώνων στη Βαλένθια.

Ιδού το μονοθέσιο της Audi για τη Formula E

2.212 Επισκέψεις στο άρθρο (27/11/2020)

To e-tron FE07 παρουσίασε επίσημα η Audi αποτελώντας το πρώτο της μονοθέσιο για το πρωτάθλημα της Formula E, το οποίο λαμβάνει ένα ολοκαίνουργιο σύστημα μετάδοσης κίνησης που αναπτύχθηκε από τον κατασκευαστή.

Η Audi δε συμμετέχει για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Formula E, καθώς μετράει ήδη τρία χρόνια παρουσίας. Ωστόσο για τις τρεις πρώτες σεζόν η γερμανική μάρκα παρείχε τεχνική υποστήριξη ABT Schaeffler. Αφού ο Lucas di Grassi κέρδισε τον τίτλο των οδηγών 2016-17, η Audi ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο της ομάδας για τη σεζόν 2017-18 και λίγο αργότερα κέρδισε το πρωτάθλημα κατασκευαστών, ωστόσο το μονοθέσιο λάμβανε κινητήριο σύνολο που αναπτύχθηκε αρχικά από την ABT και τη Schaeffler.
 
Ωστόσο όπως αποκάλυψε η γερμανική φίρμα η σεζόν 2020-21 θα είναι αυτή όπου το νέο της μονοθέσιο e-tron FE07 θα λάβει ισχύ από ένα νέο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που δημιούργησε η ίδια. Μάλιστα γνωστοποίησε πως για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του χρειάστηκαν δύο χρόνια δουλειάς, ενώ οι επικεφαλής το περιγράφουν ως ένα από τα «πιο απαιτητικά και εντατικά έργα του μηχανοκίνητου αθλητισμού».
 
Από κει και πέρα οπτικά το Audi e-tron FE07 των Lucas di Grassi και René Rast που θα είναι οι δύο οδηγοί της ομάδας παρουσιάζεται με μια ανανεωμένη σχεδίαση. Εκτός από το φωτεινό πορτοκαλί και το εντυπωσιακό πράσινο χρώμα, πλέον στο εμπρόσθιο μέρος κυριαρχεί το λευκό χρώμα. Φυσικά από το αμάξωμα δε λείπουν και τα ονόματα βασικών χορηγών όπως η Castrol και η Casamoda.
 
Το e-tron FE07 θα κάνει το δημόσιο ντεμπούτο του στην πίστα αγώνων στη Βαλένθια το Σάββατο (28/11). Μέχρι την 1η Δεκεμβρίου, και οι δώδεκα ομάδες της FE θα συναντηθούν  στο «Circuit Ricardo Tormo» για τη μόνη κοινή δοκιμή.

Toyota
moto