Ιδού το πρώτο CUPRA

4.960 Επισκέψεις στο άρθρο (6/9/2018)

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε μια νέα εικόνα που δείχνει ένα crossover με επιθετική σχεδίαση και το έμβλημα της νεοϊδρυθείσας μάρκας CUPRA στη μάσκα.

Λίγο μετά την αρχή του έτους ανακοινώθηκε το «σχίσμα» στις τάξεις της SEAT με το λανσάρισμα της CUPRA ως νέας αυτόνομης μάρκας, που δραστηριοποιείται υπό τη σκέπη της ισπανικής μάρκας. Έκτοτε, έχουμε δει δύο μοντέλα από το παρακλάδι της SEAT, το CUPRA Ateca και το CUPRA Ibiza, τα οποία ωστόσο βασίζονται σε μοντέλα της SEAT.

Σήμερα, όμως, διέρρευσε μέσω ισπανικού Μέσου μια νέα εικόνα που δείχνει το CUPRA e-Racer δίπλα σε ένα πρωτοεμφανιζόμενο crossover μοντέλο με το σήμα της μάρκας. Το μυστηριώδες μοντέλο δε θυμίζει σε τίποτα τα μοντέλα της SEAT έχοντας ό,τι χρειάζεται, από όσα μπορούμε να δούμε από τη μία και μοναδική φωτογραφία, για να πλησιάσει σε επίπεδο μοντέλου παραγωγής. 
 

Αισθητικά, το πρωτό αποκλειστικά μοντέλο της CUPRA έχει επιθετική σχεδίαση με έντονες ακμές και μυώδεις καμπύλες. Στον πρόβολο παρατηρούμε την κυψελοειδή γρίλια σε σχήμα τραπέζιου, που θυμίζει εν πολλοίς εκείνη που έχουμε δει στο Tarraco και στο κέντρο της φιλοξενεί το λογότυπο της CUPRA, η οποία πλαισιώνεται από τα σφηνοειδή LED φωτιστικά σώματα και τους ψηλά τοποθετημένους προβολείς ομίχλης. Έπειτα, έντονες νευρώσεις συναντούμε στο καπό, όπως επίσης και στο πλάι, με τα πίσω φτερά να τονίζονται με μια καμπύλη που οδηγεί στα οπίσθια φωτιστικά σώματα. Τέλος, το εικαστικό παζλ ολοκληρώνεται με τις μαύρες ζάντες αλουμινίου με ασημί φινίρισμα.

Χωρίς να υπάρχουν προς το παρόν περισσότερες πληροφορίες, το εν λόγω crossover μπορεί να αποτελέσει το σημείο αναφοράς της μάρκας όσον αφορά στο σχεδιαστικό μοτίβο το οποίο πρόκειται να ακολουθήσει για τα μελλοντικά της μοντέλα. Αλλωστε έχει σχηματιστεί έντονη φημολογία για το λανσάρισμα ενός πρωτοεμφανιζόμενου μοντέλου από την CUPRA σε 2 χρόνια, οπότε αναμένονται και περισσότερες πληροφορίες.

Mercedes
moto