O Sebastian Vettel.

Irvine: «Πολύ υπερεκτιμημένος ο Vettel»

2.361 Επισκέψεις στο άρθρο (24/1/2019)

Aστραψε και βρόντηξε ο Eddie Irvine όταν αναφέρθηκε στον Sebastian Vettel. Διαβάστε τι είπε για το ταλέντο του Hamilton και τον Michael Schumacher.

Καταπέλτης ήτα σε δηλώσεις του ο παλαίμαχος πιλότος της F1 Eddie Irvine για τις οδηγικές ικανότητες του Sebastian Vettel. O Ιrvine οδήγησε για την Ferrari από το 1996 έως το 1999, παίρνοντας συνολικά 4 καρό σημαίες και χάνοντας για λίγο το παγκόσμιο πρωτάθλημα από την McLaren του «μεγάλου» Mika Hakkinen, πριν συνεχίσει την καριέρα του στην Jaguar μέχρι το 2002.

Ο Irvine, αφού πρώτα δήλωσε ότι δεν βλέπει τους αγώνες γιατί βαριέται, αμφισβήτησε τα κατορθώματα του Lewis Hamilton τα τελευταία χρόνια επειδή, όπως ο ίδιος είπε, δεν έχει σοβαρό ανταγωνισμό λέγοντας πως ο Βρετανός «είναι άλλης κατηγορίας οδηγός σε σχέση με τους αντιπάλους του, αλλά δεν είναι κοντά σε αυτήν του Michael Schumacher». Ο Irvine επιτέθηκε στον Vettel λέγοντας: «Πιστεύω ότι είναι καλός αν είναι μπροστά και δεν έχει κανέναν να ανταγωνιστεί. Όταν βλέπεις τον Lewis, είναι συγκεντρωμένος πάνω στον αγώνα και τον τρόπο που θα βγει μπροστά, ενώ ο Vettel όταν παλεύει με έναν άλλον είναι τόσο αφοσιωμένος στο τι κάνει ο αντίπαλος του που είναι λογικό να πάει να πέφτει πάνω του. Αυτό συμβαίνει κάθε φορά, ο Vettel είναι καλός οδηγός αλλά τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής… δεν νομίζω. Είναι υπερεκτιμημένος, έχει περιορισμένες δυνατότητες ενώ ο Lewis έχει πολύ περισσότερο ταλέντο.»
 
Στην συνέχεια ο Irvine είπε την άποψή του για την σύγκριση Hamilton-Michael Schumacher αλλά και για το πρωτάθλημα γενικότερα. Αρχικά, είπε για τον Βρετανό πέντε φορές παγκόσμιο πρωταθλητή: «O Ηamilton είναι πιθανότατα καλύτερος από τον Michael στο προσπέρασμα αλλά αντίθετα με τον Michael και τον Senna έχει κενά στην απόδοση του. Όταν ήταν μαζί με τον Button στην McLaren, o Βutton μάζεψε περισσότερους βαθμούς και τα δύο χρόνια, κανείς δεν το έκανε αυτό στον Michael. O Γερμανός ήταν πιο σταθερός, αν και ο Hamilton είναι πολύ ταλαντούχος. Όταν ήρθε στην F1 ήταν φανταστικός στα προσπεράσματα αλλά σε ρυθμό και σταθερότητα κανείς δεν συγκρίνεται με τον Michael, oύτε καν ο Senna.

Όσον αφορά στην μοντέρνα F1, ο Irvine είπε ότι είναι «βαρετή, υπερβολικά τέλεια και σύνθετη» προσθέτοντας ότι αν γίνει κάποιο λάθος, ο οδηγός σπάνια το πληρώνει λέγοντας: «έχει γίνει σημαντική πρόοδος αλλά τελικά ποιο είναι το αποτέλεσμα; Kαταλήξαμε σε κάτι όχι τόσο ενδιαφέρον».
 

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center