8 φωτογραφίες »

Το Grand Albaycin εκτός από κάμπριο θα προσφερθεί από τη Hurtan και σε έκδοση Targa.

Ισπανικό roadster με βάση το Mazda MX-5

5.475 Επισκέψεις στο άρθρο (22/1/2021)

Ένα νέο ισπανικό roadster έκανε την εμφάνισή του, το οποίο χρησιμοποιεί ως βάση του το Mazda MX-5 και χαρακτηρίζεται από ρετρό σχεδίαση. Ο λόγος για το Hurtan Grand Albaycin.


Η Hurtan είναι μία μικρή ισπανική εταιρεία  που ασχολείται με τις μετατροπές και κάπως έτσι έφτασε στο σημείο να παρουσιάσει το τελευταίο της έργο που ονομάζεται Grand Albaycin. Όπως προαναφέραμε πρόκειται για ένα αυτοκίνητο με βάση το Mazda MX-5 , ωστόσο εξοπλίζεται από σύγχρονα μηχανικά μέρη που έρχονται σε αντίθεση με τη ρετρό σχεδίαση, που εμπνέεται κυρίως από βρετανικά κλασικά μοντέλα που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1930 και φτάνουν έως και αυτή του 1960.
 
Το Grand Albaycin εκτός από κάμπριο θα προσφερθεί από τη Hurtan και σε έκδοση Targa. Η ισπανική εταιρεία προετοιμάζεται για να κατασκευάσει 30 μονάδες όλες βασισμένες στο Mazda MX-5 . Από το ιαπωνικό μοντέλο το Grand Albaycin θα πάρει πλήθος στοιχείων όπως τα παράθυρα, τις πόρτες και την καμπίνα, ενώ φυσικά θα υιοθετήσει και τους ίδιους κινητήρες.
 
Αυτό σημαίνει δύο μοτέρ βενζίνης και συγκεκριμένα είτε έναν κινητήρα 1,5 λίτρων με 132 ίππους είτε έναν 2λιτρο με 184 ίππους. Αμφότερα τα μοτέρ θα μπορούν να συνδυαστούν με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ το μεγαλύτερο μοτέρ θα έχει στη διάθεσή του και αυτόματο. Τα δισκόφρενα επίσης είναι μέρος του στάνταρ εξοπλισμού.
 
Η εταιρεία δέχεται ήδη παραγγελίες μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της. Αναφορικά με τις τιμές, το κόστος απόκτησης για το κάμπριο μοντέλο με τον 1.500άρη κινητήρα στην έκδοση Heritage ξεκινά από τις 59.000 ευρώ, ενώ για το μοντέλο targa από 72.000 ευρώ. Υπάρχει και μία δεύτερη έκδοση, με την επωνυμία Bespoke η οποία διαφέρει στη βαφή (δείτε τη γκαλερί των φωτογραφιών για περισσότερες πληροφορίες).
 
Κλείνοντας η Hurtan σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα δίκτυο αποκλειστικών διανομέων σε χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Νορβηγία, η Ρωσία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με περισσότερες λεπτομέρειες να ανακοινώνονται προσεχώς.   

Hyundai
NISSAN