6 φωτογραφίες »

Jaguar: Ανεβάζει τις τιμές και ανταγωνίζεται τις Bentley και Porsche

2.205 Επισκέψεις στο άρθρο (24/6/2021)

Η Jaguar επαναπροσδιορίζει το εύρος πελατών στο οποίο απευθύνεται, ανεβάζει τις τιμές των μοντέλων της και ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί τις Bentley και Porsche.

Την ριζική αλλαγή φιλοσοφίας της Jaguar Land Rover επιβεβαίωσε ο CEO της μάρκας. Πιο συγκεκριμένα, ο Thierry Bollore δήλωσε σε συνέντευξή του στην AutoExpress πως η εταιρεία έχει σκοπό να αλλάξει τις τιμές των μοντέλων της, τα οποία πλέον θα κοστίζουν γύρω στα 120.000 ευρώ. Ουσιαστικά, δηλαδή, η Jaguar φεύγει από τον γερμανικό ανταγωνισμό των Audi, BMW και Mercedes-Benz και θέλει να «κοιτάξει» στα μάτια της Bentley και Porsche. Στόχος είναι να προσφέρει στους πελάτες μία «μοντέρνα πολυτέλεια», αντίστοιχη με εκείνη του E-Type την οποία δεν έβρισκε κανείς στην αγορά όταν και πρωτοεμφανίστηκε.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Πάντως, η συγκεκριμένη μεταπήδηση από πλευράς Jaguar είναι δύσκολη υπόθεση. Οι Bentley, Rolls-Royce και Maybach είναι πολυτελή παρακλάδια κολοσσών τα οποία υποστηρίζονται οικονονικά από VW Group, BMW Group και Mercedes-Benz αντίστοιχα. Η Jaguar Land Rover ανήκει μεν στην Tata Motors, η δική της επένδυση ωστόσο θα είναι μικρότερη αλλά πρέπει να επιτύχει παρόμοια αποτελέσματα. Αυτή είναι και η άμεση επιδίωη της εταιρείας, η οποία πρέπει να «διώξει» τις ανησυχίες των πελατών για την ποιότητα και την αξιοπιστία των μοντέλων της.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
test center