Ο μάνατζερ της Geely λέει ότι οι Αμερικάνοι δεν θα ενοχληθούν αν το αυτοκίνητο είναι made in China...
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ο μάνατζερ της Geely λέει ότι οι Αμερικάνοι δεν θα ενοχληθούν αν το αυτοκίνητο είναι made in China...

Καλά να σε θεωρούν «αμερικανάκι», αλλά να στο λένε και κατάμουτρα;

14.675 Επισκέψεις στο άρθρο (14/7/2017)

Πόσο φτηνότερα πρέπει να πουλιέται ένα αυτοκίνητο made in China, από ένα ίδιο αυτοκίνητο φτιαγμένο στην Ευρώπη;

Εξωφρενικά χαμηλή ποιότητα, σε εξωφρενικά χαμηλή τιμή. Απάνθρωπα 14ωρα μεροκάματα, με 1$ την ημέρα. Αυτό είναι το Made in China. Έτσι κατέκτησε οικονομικά η Κίνα, τον κόσμο. Ύστερα άρχισαν και οι αμερικάνικες και ευρωπαϊκές εταιρείες να μεταφέρουν την παραγωγή τους εκεί. Τώρα θέλουν να πάνε εκεί και κάποιοι κατασκευαστές ακριβών αυτοκινήτων.

Η Geely έφτιαξε ολόκληρη σιδηροδρομική γραμμή για να μεταφέρει τα Volvo από την Κίνα.

Η Geely έφτιαξε ολόκληρη σιδηροδρομική γραμμή για να μεταφέρει τα Volvo από την Κίνα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Ξεκίνησε η Geely-Volvo να φτιάχνει το νέο Volvo S90 στα εργοστάσια της στην Κίνα και ανακοίνωσε ότι σε 2 χρόνια θα μεταφέρει όλη την παραγωγή της εκεί. Και γιατί το ανακοίνωσε 2 χρόνια πριν το κάνει; Προφανώς για να μετρήσει αντιδράσεις. Το έκανε μάλιστα θρασύτατα ποστάροντας στο site της φωτογραφίες από το τραίνο!, που μεταφέρει τα αυτοκίνητα από την Κίνα στην Ευρώπη.
 
Ακολούθησε η BMW!, που άφησε να διαρρεύσει ότι συζητάει να φτιάξει κάποια εργοστάσια της στην Κίνα.
 
«Και πόσο φτηνότερα θα πουλιούνται αυτά που θα φτιάχνονται εκεί;» ρώτησε ο οικονομολόγος της παρέας. «Σε χώρες με φτηνά εργατικά, μετακινούνται εταιρείες, που το εργατικό κόστος είναι ένα μεγάλο μέρος του κόστους κατασκευής». Μόνο τότε συμφέρει. Σκέψου ότι πρέπει να επενδύσεις να φτιάξεις εργοστάσια και να πληρώσεις και μεταφορικά από την Κίνα στην Ευρώπη. (Η Geely έφτιαξε ολόκληρη σιδηροδρομική γραμμή για να μεταφέρει τα Volvo).
 
«Αν λοιπόν ένα μοντέλο κατασκευασμένο στην Σουηδία ή στην Γερμανία πουλιέται 55 χιλιάδες, πόσα δίνεις για το ίδιο μοντέλο φτιαγμένο στην Κίνα;», ήταν η λογική συνέχεια της συζήτησης. 35 – 37 χιλιάδες ήταν ο μέσος όρος των απαντήσεων.
 
Ο μάνατζερ της Geely ωστόσο λέει ότι οι Αμερικάνοι δεν θα ενοχληθούν αν το αυτοκίνητο είναι made in China, όπως δεν ενοχλούνται που τα iphone της Apple είναι made in China (για τους ευρωπαίους δεν είπε). Ήταν η στιγμή που ο φίλος της παρέας που είχε iphone, το γύρισε ανάποδα και άρχισε να ψάχνει την χώρα κατασκευής. Aλλο το «δεν ενοχλούμαι» και άλλο το «δεν το έχω πάρει είδηση».
 
Εσείς όμως τι λέτε; Αν πάνω σε ένα ακριβό αυτοκίνητο βάλω  ταμπέλα «made in China» στην επόμενη έκθεση αυτοκινήτου, τι νομίζετε ότι θα γίνει;
 
Για να συμφέρει η μετακίνηση στην Κίνα, για τα ακριβά αυτοκίνητα, σημαίνει ότι το κόστος κατασκευής τους επιβαρύνεται με πολλές ανθρωποώρες εργασίας (πολλοί άνθρωποι, πολλές ώρες δουλειάς). Τι ποιότητα κατασκευής μπορεί να δώσει ένα τόσο χαμηλά αμειβόμενο εργατικό προσωπικό; Και πόσα θα δίνατε εσείς για το ίδιο αυτοκίνητο, αν τελικά μετακινηθεί η παραγωγή του στην Κίνα;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
moto