Η χρήση καμερών έχει ήδη αρχίσει να συζητείται εκτεταμένα τις τελευταίες μέρες.

Κάμερες αντί καθρεπτών θέλουν στην F1

2.241 Επισκέψεις στο άρθρο (1/11/2018)

H συζήτηση έχει ήδη ξεκινήσει στην F1 γύρω από την πιθανότητητα να αντικατασταθούν οι καθρέπτες με κάμερες. Δείτε τι έχει γίνει γνωστό.

Η άμυνα που επιχείρησε ο Κevin Magnussen στον Charles Lerclerc στη Suzuka ξεκίνησε στους κόλπους του μηχανοκίνητου αθλητισμού μια νέα συζήτηση για το κατά πόσο η ορατότητα που έχουν οι οδηγοί πίσω τους είναι αρκετή.

Αν και ήδη έχει αποφασιστεί ότι θα υπάρξει αναβάθμιση της σχεδίασης τους από την επόμενη χρονιά, η χρήση καμερών έχει ήδη αρχίσει να συζητείται εκτεταμένα τις τελευταίες μέρες, με την υποστήριξη μάλιστα αρκετών οδηγών.
 
Ωστόσο σύμφωνα με την FIA, πρέπει πρώτα να ξεπεραστούν κάποια εμπόδια. Πρώτον, υπάρχει σκεπτικισμός σχετικά με την ποιότητα της ορατότητας σε συνθήκες βροχής, έπειτα δεν έχει αποφασιστεί αν οι οθόνες θα πρέπει να βρίσκονται μέσα ή έξω από το cockpit ενώ τέλος, πολλοί αμφιβάλλουν αν θα πρέπει οι οδηγοί να στρέφουν την προσοχή τους σε διπλανές οθόνες την ώρα που κινούνται με 300 χλμ./ώρα.

Ο Carlos Sainz δήλωσε πως: «Mε τους καθρέπτες που έχουμε δεν μπορούμε να δούμε καλά πίσω μας. Η κίνηση που Kevin ήταν σκόπιμη αλλά την ίδια στιγμή οι καθρέπτες δεν του έδιναν ξεκάθαρη εικόνα για το τι γινόταν. Το έχω πάθει και εγώ για αυτό δεν του ρίχνω όλο το φταίξιμο. Οι καθρέπτες δεν είναι αρκετά καλοί για τα στάνταρ της F1. Έχουμε προτείνει τη χρήση καμερών και νομίζω η FIA θα το κοιτάξει».

Από την πλευρά του ο Bottas σημείωσε: «Νομίζω υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα και άλλα αγωνιστικά που έχουν καν πολλά έξυπνα πράγματα με τους καθρέπτες με μια οθόνη και μικρές κάμερες. Η τεχνολογία είναι διαθέσιμη. Το άθλημα μας πρέπει να είναι πρωτοπόρο και είμαι σίγουρος πως μπορεί να γίνει.»

Hyundai
vw