• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το VW Golf 1,6 ΤDI καταφέρνει να «καταπίνει» με εξαιρετική ευκολία τα χιλιόμετρα.

Το VW Golf 1,6 TDI κινήθηκε με μέση κατανάλωση 3,93 λτ./100 χλμ.

Ο 1,6 TDI της Volkswagen είναι πλήρως αναβαθμισμένος, γεγονός που αντικατοπτρίζεται, τόσο στην λειτουργία, όσο και στην κατανάλωση του.

Το γερμανικό μικρομεσαίο μοντέλο σε απομονώνει κυριολεκτικά από κάθε εξωτερικό θόρυβο.

VW Golf 1,6 TDI

219.229 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/6/2014

Περίπου 1.000 χιλιόμετρα και 15 ώρες οδήγησης μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο, περιελάμβανε η επαφή μας με το VW Golf 1,6 ΤDI, κατά το Γύρο Οικονομίας που πραγματοποίησε το Auto Τρίτη. Μετά την πολύωρη συμβίωσή μας, το γερμανικό μικρομεσαίο μας άφησε θετικές εντυπώσεις ως προς την ποιότητα κύλισης. Η καμπίνα του προσφέρει εξαιρετική ηχομόνωση για τους επιβάτες, αφού καταφέρνει να σε απομονώνει από οποιοδήποτε εξωτερικό θόρυβο, κάτι που έκανε το ταξίδι μας αρκετά ευχάριστο. Ο κινητήρας, με τη σειρά του, έχει χαμηλά επίπεδα θορύβου και κραδασμών, σε σημείο που δεν αντιλαμβάνεσαι αν πρόκειται για μοτέρ πετρελαίου ή βενζίνης. Τα χειριστήρια και οι διακόπτες είναι εργονομικά τοποθετημένα, ενώ το ίδιο ισχύει και για τη θέση οδήγησης. Ωστόσο, μετά από πολλές ώρες οδήγησης, η όχι και τόσο ευφάνταστη σχεδίαση του εσωτερικού, κουράζει κάπως το βλέμμα. Τέλος, η πολύ καλή περιφερειακή ορατότητα βοηθά αρκετά σε απαιτητικά κομμάτια του οδικού δικτύου. 


VW Group - 1.6 TDI

Ο 1.6 TDI του Volkswagen γκρουπ ανήκει σε μια νέα σειρά πετρελαιοκινητήρων με τον κωδικό EA288. Και μπορεί τα τεχνικά του χαρακτηριστικά να θυμίζουν αυτόν της προηγούμενης γενιάς, έχει όμως πλήρως αναβαθμιστεί με σκοπό τον περιορισμό την κατανάλωσης και των ρύπων, όπως και την πιο πολιτισμένη λειτουργία και ελαστικότητά του. Φέρει σύστημα άμεσου ψεκασμού καυσίμου common rail, turbo μεταβλητής γεωμετρίας και σύστημα Start/Stop. Αποδίδει 105 ίππους από τις 3.000 έως τις 4.000 σ.α.λ. και έχει 250 Nm ροπής από τις 1.500 έως τις 2.750 σ.α.λ. Η μέση κατανάλωση ανέρχεται στα 3,8 λτ./100 χλμ., ενώ οι εκπομπές CO2 στα 99 γρ./χλμ.
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
Σχολιάστε την είδηση 12 σχόλια