Κατά των αυξήσεων στην Αττική Οδό ο νέος υπουργός Μεταφορών

1.810 Επισκέψεις στο άρθρο (22/7/2019)

Ο νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, πήρε σαφή θέση κατά της αύξησης των διοδίων στην Αττική Οδό, ενώ παράλληλα έθιξε και το φλέγον ζήτημα των αδειών οδήγησης.

Κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης στο βήμα της Βουλής των Ελλήνων βρέθηκε ο νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, ο οποίος σχολίασε μεταξύ άλλων το ζήτημα της αύξησης των διοδίων της Αττικής Οδού, τους χειρισμούς του προκατόχου του, αλλά και το ευαίσθητο ζήτημα των διπλωμάτων οδήγησης.

Όσον αφορά στο θέμα της Αττικής Οδού, ο νυν υπουργός σημείωσε πως η σημερινή Κυβέρνηση δεν θα δεχθεί την αύξηση που ήθελε να επιβάλλει η Αττική Οδός, η οποία και σταμάτησε μετά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κατέθεσε το υπουργείο Μεταφορών πριν τις εκλογές. Ο κ. Καραμανλής ανέφερε πως, οι αυξήσεις ανακοινώθηκαν μετά από ανεπιτυχείς προσπάθειες διαπραγμάτευσης μεταξύ της Αττικής Οδού και της προηγούμενη κυβέρνησης, αν και επεσήμανε ότι, παρόλο που είχε συμβατικό δικαίωμα να προχωρήσει στις αυξήσεις (σ.σ. η Αττική Οδός), δεν είχε δίκιο γιατί κυρίως δεν σεβάστηκε τους πολίτες που χρησιμοποιούν τον αυτοκινητόδρομο. Σε κάθε περίπτωση ο υπουργός τόνισε πως δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια καθώς επίσης ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί τετελεσμένα στο θέμα αυτό καθώς έχει πολλούς τρόπους αντίδρασης.

Διαβάστε ακόμη: Στη δικαιοσύνη για το STOP της κυβέρνησης η Αττική Οδός

Έπειτα, για τα διπλώματα, ο υπουργός έμεινε στο ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί άμεσα ο νόμος 4427 και να διορθωθούν τα κακώς κείμενα, ούτως ώστε να δοθεί λύση για τους εκπαιδευτές, υποψηφίους οδηγούς και οδηγούς άνω των 74 ετών.

Μένει να δούμε αν οι προθέσεις του νέου υπουργού θα προχωρήσουν στο επόμενο βήμα και θα γίνουν πράξεις, για τη διευκόλυνση των χιλιάδων πολιτών που ταλαιπωρούνται με το θέμα των εξετάσεων οδήγησης, αλλά και με το «καυτό» ζήτημα των αυξήσεων της Αττικής Οδού.

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center