H Audi «έντυσε» στα χρώματά της, το καταμαράν κατηγορίας Nacra 17.

Το πλήρωμα του σκάφους θα αποτελείται από τους Johannes Polgar και Carolina Werner.

Η Audi δεν επέλεξε τυχαία να βάλει το λογότυπο e-tron στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Κατασκευάζει και αγωνιστικά σκάφη η Audi;

2.850 Επισκέψεις στο άρθρο (12/6/2018)

Εκτός από αυτοκίνητα η Audi τώρα ξεκίνησε να κατασκευάζει και ιστιοπλοϊκά σκάφη; Δείτε την απάντηση στο ερώτημα.

Αν αναλογιστεί κανείς πως η BMW εκτός από αυτοκίνητα κατασκευάζει και μοτοσυκλέτες, έτσι η Audi ξεφεύγοντας από το χώρο του αυτοκινήτου θα μπορούσε να επικεντρωθεί στην κατασκευή ιστιοπλοϊκών σκαφών. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να είναι στα πλάνα της φίρμας, η οποία όμως βρέθηκε κοντά στο άθλημα της ιστιοπλοΐας ως επίσημος χορηγός ενός πληρώματος, ενώ έβαλε και λίγο το «χέρι» της στο σχεδιασμό του σκάφους.
 
Όπως μπορείτε να δείτε και στην εικόνα, η Audi «έντυσε» στα χρώματά της, το καταμαράν κατηγορίας Nacra 17, προσθέτοντας του το λογότυπο e-tron. Το πλήρωμα του σκάφους θα αποτελείται από τους Johannes Polgar και Carolina Werner και όπως έγινε γνωστό μέσω των κατάλληλων χειρισμών μπορούν να φτάσουν σε ταχύτητες 28 ναυτικών μιλίων ανά ώρα, δηλαδή 50 χλμ./ώρα κινούμενοι αποκλειστικά με την αιολική ενέργεια.
Η Audi δεν επέλεξε τυχαία να βάλει το λογότυπο e-tron στη συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς θέλησε να το συνδυάσει με τα αντίστοιχα μοντέλα της που θα έχουν μηδενικές εκπομπές ρύπων, κάτι το οποίο ανέφερε και σε δηλώσεις του ο επικεφαλής σχεδίου της  Audi, Marc Lichte.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μια εταιρεία αυτοκινήτων σπονσοράρει μια ομάδα αγώνων ιστιοπλοΐας, κάτι που κατά το παρελθόν έχει γίνει από της Maserati και Volvo, ενώ για αυτούς που ενδιαφέρονται για το ντεμπούτο του σκάφους, αυτό θα γίνει μέσα στο μήνα στο πλαίσιο της Kieler Woche Regatta στη Γερμανία.  

NEO TRAFIC
skoda