Μπορείτε να βρείτε τα Radiator Flush και Radiator Conditioner, στο e-shop της Pro-tec Hellas

Καθαρισμός και ενίσχυση ψυκτικού υγρού

3.336 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 4/1/2017

Το καθαριστικό Radiator Flush και το προσθετικό Radiator Conditioner επιτρέπουν τη βελτίωση της λειτουργίας του συστήματος ψύξης του αυτοκινήτου, εξασφαλίζοντας ακόμη πιο ζεστό εσωτερικό στην καμπίνα του.

 
Κάθε χειμώνα συμβαίνει το ίδιο. Ειδικά όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν υπό το μηδέν, επικρατεί  χιόνι και πάγος που κάνουν το πρωινό ξεκίνημα πολύ δύσκολο για τους επιβάτες του αυτοκινήτου στα πρώτα μέτρα οδήγησης. Ακόμη κι αν το καλοριφέρ λειτουργεί στο μέγιστο, το εσωτερικό του αυτοκινήτου αδυνατεί να θερμανθεί έγκαιρα.

Πρόκειται για ένα συχνό φαινόμενο, το οποίο όμως μπορεί να βελτιωθεί, αν αρχίσει να δουλεύει σωστά το σύστημα ψύξης. Κι αυτό γιατί, προκειμένου να εισέλθει ζεστός αέρας από το καλοριφέρ, χρειάζεται ο εναλλάκτης θερμότητας. Αυτό το εξάρτημα μεταφέρει τις υψηλές θερμοκρασίες απευθείας στο καλοριφέρ. Αυτό σημαίνει ότι όσο καλύτερα διασκορπίσει  την θερμότητα το ψυκτικό υγρό, τόση περισσότερη θα καταλήξει στο εσωτερικό του οχήματος.

Αυτό ακριβώς υπόσχεται ότι επιτυγχάνει ο συνδυασμός του καθαριστικού Radiator Flush, με το προσθετικό Radiator Conditioner, τα οποία και μπορείτε να βρείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Pro-tec Hellas, μέλος του ομίλου BluechemGroup.

Radiator Flush

Για την βελτιστοποίηση του ψυκτικού υγρού, πρέπει προηγουμένως να καθαριστεί ολοκληρωτικά το σύστημα ψύξης. Το Radiator Flush αφαιρεί όλα τα κατάλοιπα λειτουργίας όπως σκουριά, διάβρωση και ασβεστώδη υπολείμματα σε όλο το κύκλωμα. Εξασφαλίζει την ύπαρξη  ιδανικών συνθηκών με στόχο την βέλτιστη απόδοση ψύξης. 

Radiator Conditioner

Μετά τον καθαρισμό, προστίθεται νέο ψυκτικό υγρό. Προκειμένου να αποφευχθεί η ηλεκτρόλυση , ο σχηματισμός φυσαλίδων, η σκουριά, η διάβρωση και ασβεστοποίηση, πρέπει να συμπληρώνεται το Radiator Conditioner. Έτσι, η μετάδοση θερμότητας βελτιώνεται οριστικά!

Γενικά, το ψυκτικό υγρό πρέπει να αλλάζεται κάθε 2-3 χρόνια, ενώ η BluechemGroup προτείνει από την πλευρά της, την ταυτόχρονη χρήση των Radiator Flush και Radiator Conditioner για την ιδανική απόδοση του συστήματος θέρμανσης.