Οι αυστηρές προδιαγραφές του, καθιστούν το Blue Velvet ένα ασφαλές προϊόν για το περιβάλλον και τον άνθρωπο, γιαυτό μπορεί να χρησιμοποιείται και καθημερινά

Το Blue Velvet διατίθεται από τη Cybertechnologies, μέλος του ομίλου Astro Group

Καθαρισμός προηγμένης νανο-τεχνολογίας

5.122 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/12/2016

Η Cybertechnologies του Astro Group διαθέτει στην αγορά, το Blue Velvet, ένα προϊόν υψηλών προδιαγραφών, μη τοξικό με αποτελεσματική απολυμαντική και απορρυπαντική δράση.

 
Το Blue Velvet είναι ένα σύγχρονο συνθετικό προϊόν που συνδυάζει τις απολυμαντικές και απορρυπαντικές ιδιότητες, αποτελώντας το πλέον αποτελεσματικό μέσο καθαρισμού για όλους τους χώρους.

Το Blue Velvet της Cybertechnologies είναι ένα συνθετικό και βιοδιασπώμενο, δεν περιέχει χημικά στοιχεία που βλάπτουν τον άνθρωπο και το περιβάλλον, ενώ έχει μια μοναδική σύνθεση που το κάνει ένα άριστο καθαριστικό μέσο. Επίσης σχηματίζει καθαρά και διαυγή διαλύματα, παρουσιάζει μειωμένο αφρισμό και διαλύεται σε όλους τους τύπους νερού (απλό, ύδρευσης, υφάλμυρο, αλμυρό, βιομηχανικό).

Οι αυστηρές προδιαγραφές του σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε. Ε. καθιστούν το Blue Velvet ένα ασφαλές προϊόν για το περιβάλλον και τον άνθρωπο, για αυτό μπορεί να χρησιμοποιείται καθημερινά και από οποιονδήποτε. Η ειδική χημική του σύσταση επιτρέπει την απόρριψη του στη θάλασσα αφού είναι βιοαποικοδομήσιμο σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90%.

Το Blue Velvet αναστέλλει την ανάπτυξη των βακτηριδίων και ταυτόχρονα καταπολεμά μειώνοντας ή ακόμα εξαλείφοντας τις δυσάρεστες οσμές και αναθυμιάσεις. Καθαρίζει κάθε ρύπο που προέρχεται από υδρογονάνθρακες (πετρέλαια, λάδια, γράσα, ορυκτέλαια, ζωικά, φυτικά λίπη και έλαια). Είναι ένα προϊόν, ειδικά σχεδιασμένο να δίνει λύσεις σε πολύ δύσκολες περιπτώσεις ρύπων παρουσιάζοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ο ελάχιστος απαιτούμενος χρόνος, η ευκολία χρήσης και η αποτελεσματικότητα είναι τα χαρακτηριστικά που παρουσιάζει σε κάθε χρήση.

Τομείς Εφαρμογών

Οικίες, σχολικές εγκαταστάσεις, αθλητικές εγκαταστάσεις, εκκλησιαστικοί χώροι, εστιατόρια, νοσοκομεία, ξενοδοχειακές μονάδες, δήμοι, δημόσια κτήρια, αίθουσες αναμονής, περιοχές αποβλήτων-χωματερές, σταθμοί τραίνων και λεωφορείων, μεταφορικά μέσα, αεροδρόμια, λιμάνια, προβλήτες, ναυπηγεία, ιχθυόσκαλες, βιομηχανίες, δεξαμενές καυσίμων, διυλιστήρια, πετρελαιοκηλίδες, ένοπλες δυνάμεις.

Με ανεπτυγμένη νανοτεχνολογία

Το Blue Velvet εκμεταλλεύεται την εξέλιξη της νανοτεχνολογίας και τη χρήση της στο καθαρισμό και την περιποίηση του αυτοκινήτου.
Κατά τη χρήση του τα νανοσωματίδια μορφοποιούνται μέσω αντικολητικών συστατικών σε έναν «αόρατο» φραγμό παρόμοιο με το γυαλί. Στις σφραγισμένες επιφάνειες μένουν μόνο τα «νάνος», ενώ το νερό και η αλκοόλη ξεθυμαίνουν εντελώς.
Όλα τα νανο-σωματίδια είναι ανθεκτικά στην ζέστη μέχρι περίπου 300 βαθμούς Κελσίου. Η νανοσφράγιση ενεργεί καλύτερα στην ειδικά για αυτήν σχεδιασμένη (προορισμένη) επιφάνεια.
Το έξτρα πλεονέκτημα της Cybertechnologies είναι ότι ενώ πολλοί συναγωνιστές της πουλούν συχνά ένα προϊόν για όλες τις χρήσεις, το οποίο και αποτελεί παλαιότερη τεχνολογία, η ίδια εκμεταλλεύεται την ανεπτυγμένη νανοτεχνολογία, που ακολουθεί πάντα τις νεώτερες εξελίξεις.

Τα νανο-προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι συχνά αναμειγμένα με άλλες ενοχλητικές ουσίες, όπως για παράδειγμα κερί, τεφλόν, λίπη και σιλικόνη. Αυτές σχηματίζουν συχνά ένα ενοχλητικό επίστρωμα και μειώνουν τη διάρκεια της σφράγισης. Τα προϊόντα της Cybertechnologies όμως, δεν περιέχουν καθόλου σιλικόνη, ακρυλικά ή τεφλόν, ενώ τα προϊόντα της έχουν την ικανότητα να «αναπνέουν», γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς όταν μία νανο-σφράγιση δεν «αναπνέει» μπορεί να εμφανιστεί μούχλα στο υλικό που βρίσκεται από κάτω.

Τι είναι η νανοτεχνολογία

Η νανοτεχνολογία ασχολείται με την παραγωγή, την έρευνα και την χρησιμοποίηση ιδιαίτερα μικρών δομών. Το πρόθεμα «νανο» προέρχεται από την ελληνική γλώσσα και σημαίνει «νάνος». Ένα νανόμετρο (nm = δισεκατομμυριοστό του μέτρου) είναι ένα εκατομμυριοστό του χιλιοστόμετρου και αντιστοιχεί περίπου στο ένα δεκακισχιλιοστού του πάχους μιας ανθρώπινης τρίχας, έτσι βρισκόμαστε στον μικρότερο τομέα των ατόμων και των μορίων.
Σε αυτό το μήκος μπορούν να τοποθετηθούν περίπου τέσσερα έως έξη άτομα. Τα νανο-μόρια ή πολυμερή (μικρότερα από 100 nm) είναι οι συνθετικοί λίθοι αυτής της τεχνολογίας. Μέσω της δομής των υλών σε επίπεδο ατόμου καθώς και η χρήση ειδικών φαινομένων, ανοίγονται πολλές δυνατότητες σε σχεδόν όλους τους τομείς, όπως στην ενέργεια και τεχνολογία του περιβάλλοντος, την ιατρική, την φαρμακευτική και άλλους τομείς. Σε επίπεδο ατόμου δεν υπάρχουν πλέον σύνορα μεταξύ χημείας, βιολογίας και φυσικής, όλα αυτά αποτελούν μια πειθαρχημένη τεχνολογία, αυτό σημαίνει ότι σε πολλές εταιρείες δεν υπάρχουν πια οριοθετήσεις.

Η χρήση νανοσωματιδίων στον καθαρισμό

Τα νανο-σωματίδια οργανώνονται μετά την σύλληψη τους σε μία στρώση (επίστρωμα) και συνδέονται στενά με την επιφάνεια. Όταν οι επιφάνειες είναι λείες και για αυτό το λόγο δεν είναι απορροφητικές, τότε τα σωματίδια δικτυώνονται γερά μέσα στην επιφάνεια και με αυτόν τον τρόπο τα υγρά μαζί με τις βρωμιές φεύγουν με την μορφή πέρλας.
Σε πορώδεις επιφάνειες μπορούν να νανο-σωματίδια να εισχωρήσουν στους πόρους και να γεμίσουν τις εσωτερικές πλευρές. Έτσι τα μανιτάρια, οι λειχήνες, τα φύκια και τα βρύα (εξωτερικά και εσωτερικά) εμποδίζονται πολύ έως εντελώς, οι βρωμιές καθώς και τα υγρά δεν εισχωρούν πλέον στην επιφάνεια και φεύγουν με την όψη πέρλας.

Το προτέρημα μίας νανο-επικάλυψης είναι ότι το αντικείμενο μετά την σκλήρυνση μπορεί να συνεχίσει να επιβαρύνεται χημικά και μηχανολογικά. Αντέχει στην ζέστη -μέχρι μια θερμοκρασία 450 βαθμούς Κελσίου - καθώς και στο ψύχος. Το αποτέλεσμα είναι να έχει μεγαλύτερη αντοχή και με μια φυσιολογική χρήση να μην προκαλείται σχεδόν καμία μηχανολογική φθορά. Ακόμα ούτε οι σκληρές συνθήκες του περιβάλλοντος φαίνεται να έχουν επιπτώσεις. Οι επικαλυμμένες επιφάνειες μπορούν επίσης να καθαριστούν με ένα πιεστικό υψηλής πίεσης (max. 50/60 bar). Σε εξάρτηση με το υπόστρωμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και βούρτσες. Ανάλογα με την κατασκευή και την τριβή του υποστρώματος διαρκεί η νανο-επικάλυψη μέχρι έναν χρόνο.
Όταν επιτευχθεί η σκλήρυνση της επικάλυψης είναι εντελώς αβλαβές και πιστοποιημένο για τρόφιμα. Με την σωστή επεξεργασία της νανο-επικάλυψης δεν εμφανίζονται βλαβερές επιδράσεις στην υγεία.

Η νανο-επικάλυψη είναι πολύ λεπτή, μόνο μερικά nm (νανόμετρα) και με γυμνό μάτι δεν γίνεται αντιληπτή. Ίσως μόνο με πάρα πολύ μεγάλη μεγέθυνση μπορούμε να την διακρίνουμε στην επιφάνεια. Η επικάλυψη αποκτά ένα δυνατό χημικό δέσιμο με τις επιφάνειες. Σε πορώδες υλικά δεν είναι δυνατόν να ξεκολλήσει αυτό το επίστρωμα χωρίς να προκληθούν βλάβες στην επιφάνεια, ενώ σε λεία υλικά μπορεί να αφαιρεθεί με κάποιο κόπο και χρόνο και με την χρησιμοποίηση δραστικών μεθόδων όπως για παράδειγμα ατσαλόμαλλο, υγρά σφουγγαρίσματος χωρίς να προκληθούν ζημιές. Αυτό ισχύει κυρίως για «μαλακές» επιφάνειες (για παράδειγμα συνθετικές ύλες), οι οποίες μπορεί να υποστούν φθορές (μικρές γρατσουνιές), σε υφάσματα με τα υπερβολικά πλυσίματα ή με την πολλή χρήση.

Τα προϊόντα της νανοτεχολογίας είναι εδώ και πολλά χρόνια δοκιμασμένα και συνεχώς βελτιώνονται. Επίσης είναι καθορισμένα για τις επιφάνειες και για τα συγκεκριμένα υλικά τους (για παράδειγμα για γυαλί, κεραμικά πέτρα, μπετόν, φυσική πέτρα, δέρμα, υφάσματα και άλλα).
 
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ