Kάτι «πρωτοποριακό» ετοιμάζει η Lamborghini

1.533 Επισκέψεις στο άρθρο (6/7/2020)

H Lamborghini ανακοινώνει πως στις 8 Ιουλίου θα παρουσιάσει στο κοινό το νέο της δημιούργημα και κάνοντας λόγο πως είναι πολύ «μπροστά από την εποχή του».


Να δει τη νέα της δημιουργία στις 8 Ιουλίου καλεί το κοινό η Lamborghini χωρίς πάντως να παραθέτει περισσότερες λεπτομέρειες για το τι πρέπει να περιμένουμε, πέρα από το ότι το μοντέλο θα είναι «μπροστά από την εποχή του». Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η ισχύς θα πηγάζει από ένα υβριδικό ή ένα αμιγώς κινητήριο σύνολο ενώ είναι έντονες οι φήμες πως η εταιρεία εργάζεται πάνω στην Sian Spyder.

H Sian coupe παρουσιάστηκε στην προηγούμενη Έκθεση της Φρανκφούρτης συνδυάζοντας βενζίνη και ηλεκτρισμό. Συγκεκριμένα, στο μηχανοστάσιο βρίσκουμε τον γνωστό V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα των 6,5 λίτρων σε συνδυασμό με ένα ήπια υβριδικό σύστημα 48 Volt που αυξάνει την δύναμη του κινητήριου συνόλου έως τα 819 άλογα! Το σύστημα αυτό περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και ένα ηλεκτρικό μοτέρ που είναι τοποθετημένο στο κιβώτιο και προσφέρει γρηγορότερη ανταπόκριση και καλύτερη απόδοση ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει στη Sian να κινείται σε χαμηλές ταχύτητες αποκλειστικά με την ηλεκτρική ενέργεια. Όσον αφορά στις επιδόσεις, η Lamborghini υπόσχεται ότι το 0-100 γίνεται σε 2,8 δευτερόλεπτα με την μέγιστη τελική ταχύτητα να φτάνει τα 350 χλμ./ώρα.

Ένα δεύτερο ενδεχόμενο είναι το μυστηριώδες μοντέλο θα είναι η επερχόμενη SCV12, ένα «πιστάδικο» υπερ-αυτοκίνητο με V12 κινητήρα που αποδίδει 830 άλογα σε συνδυασμό με ένα 6άρι σειριακό κιβώτιο που στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς. Η Lamborghini έχει ανακοινώσει πως η παρουσίασή του θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι, άρα είναι πολύ πιθανό να είναι αυτό που θα δούμε στις 8 του Ιούλη.
 

peugeot
NISSAN