Ο 1,7 diesel κινητήρας του Sportage δεν ανάβει φωτιές, όμως δεν καίει και την τσέπη όντας αρκετά οικονομικός στην πράξη.

Ο 1,7 diesel κινητήρας του Sportage δεν ανάβει φωτιές, όμως δεν καίει και την τσέπη όντας αρκετά οικονομικός στην πράξη.

Κινητήρας: Λίγα τα άλογα, όμως οικονομικός

106.960 Επισκέψεις στο άρθρο (17/7/2017)

Κάτω από το καπό του Sportage της δοκιμής μας βρισκόταν ο γνώριμος 1,7 CRDi κινητήρας της Kia. Αυτός αποδίδει 116 άλογα στις 4.000 σ.α.λ. και 280 Nm από τις 1.250 έως τις 2.750 σ.α.λ. Σίγουρα τα παραπάνω νούμερα δεν είναι εντυπωσιακά καθώς αντίστοιχα παράγουν κινητήρες με 200 κυβικά λιγότερα, ωστόσο η ουσία είναι πως στην πράξη τελικά τα… καταφέρνει. Αν και το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 11,4 δευτερόλεπτα και οι ρεπρίζ είναι ράθυμες, στην καθημερινότητα ο 1,7 C RDi του Sportage έχει ροπή από χαμηλά και δεν θα κουράσει τον οδηγό σε συνθήκες πόλης. Στο ταξίδι φυσικά, ειδικά αν είσαι φορτωμένος, δεν θα πρέπει να επιχειρήσεις γρήγορες προσπεράσεις, όμως σε κάθε περίπτωση θα φτάσεις άνετα και οικονομικά. Το τελευταίο μάλιστα, που είναι και το ζητούμενο τη σημερινή εποχή, θα το καταφέρεις σε όλες τις συνθήκες, γιατί η μέση κατανάλωση κατά τις μετρήσεις μας δεν ξεπέρασε τα 6,5 λίτρα/100 χλμ. Τέλος, ως προς την λειτουργία του, τον παραγόμενο ήχο και τους κραδασμούς, θα ακούσεις ένα κροτάλισμα και θα βρεις μία μικρή τραχύτητα ψηλά όπως και κραδασμούς, όμως εξαιτίας της γενικότερης κατασκευής φιλτράρονται πολλά από τα παραπάνω και σε τελική ανάλυση, δεν θα ενοχληθείς ιδιαίτερα. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
vw