8 φωτογραφίες »

Old Vs New: Ριζικά αλλαγμένο το νέο Kia Sportage στην 5η του γενιά

16.243 Επισκέψεις στο άρθρο (10/9/2021)

Το νέο Kia Sportage 5ης γενιάς έρχεται με ένα μοντέλο αποκλειστικά σχεδιασμένο για την Ευρώπη, όντας ταυτόχρονα κατά πολύ διαφορετικό αλλά και προηγμένο σε σχέση με το παλιό σε όλους τους τομείς!

Η πέμπτη γενιά του Kia Sportage είναι πλέον παρούσα. Το δημοφιλές κορεατικό SUV ήρθε για να πάρει τη σκυτάλη από το μοντέλο της τέταρτης γενιάς (2015-2021), αποτελώντας αφενός τον συνεχιστή του, έχοντας αφετέρου μεγάλες αλλαγές από αυτό, σε όλο το φάσμα των επιμέρους στοιχείων που βρίσκει κάποιος σε ένα αυτοκίνητο.

Αριστερά το Sportage 5ης γενιάς, δεξιά αυτό της 4ης.

Αριστερά το Sportage 5ης γενιάς, δεξιά αυτό της 4ης.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Πριν προχωρήσουμε στην αναλυτική εξέταση των διαφορών των δύο μοντέλων ανά κατηγορία, αξίζει να σημειωθεί πως με τη νέα γενιά του Sportage η Kia λανσάρει για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου δύο διαφορετικές εκδόσεις του νέου Sportage. Μία παγκόσμια έκδοση με μεγαλύτερο μεταξόνιο και μια ειδική για την ευρωπαϊκή αγορά έκδοση με μικρότερο μεταξόνιο, που είναι και αυτή η οποία θα μας απασχολήσει στις παρακάτω γραμμές.   
 
Σχεδίαση: Νέα γλώσσα, μεγαλύτερες διαστάσεις
 
Το ευρωπαϊκό Sportage μετράται στα 4.515 χιλιοστά, όντας ουσιαστικά κατά 145 χιλιοστά πιο μικρό από παγκόσμιο μοντέλο (4.660 χλστ), αλλά μεγαλύτερο από μοντέλο προηγούμενης γενιάς (4.480 χλστ.). Σε όλες τις διαστάσεις του το νέο Sportage υπερτερεί έναντι του παλιού, όπως συνηθίζεται, έχοντας πλάτος στα 1.865 χλστ. και το ύψος στα 1.645 χλστ, με το μεταξόνιο να φτάνει τα 2.680 χλστ, 75 χιλιοστά μικρότερο από το παγκόσμιο μοντέλο, αλλά και πάλι μεγαλύτερο από τα 2,67 μέτρα του παλιού πλέον μοντέλου. 

Μιλώντας για την εξωτερική εμφάνιση η διαφορά ανάμεσα στις δύο γενιές είναι μεγάλη. Η εντυπωσιακή σχεδίαση του νέου μοντέλου βασίζεται στη νέα γλώσσα «OppositesUnited». Ένας τολμηρός σχεδιασμός εμφανίζεται στο εμπρόσθιο μέρος, όπως και η ανανεωμένη αποτύπωση της εμβληματικής μάσκας της Kia σε σχήμα Tiger Nose που συνδυάζεται με φώτα ημέρας LED σε σχήμα μπούμερανγκ και προβολείς Matrix LED. Επιπλέον η διχρωμία στην οροφή βοηθά στην περαιτέρω ανάδειξη του σπορ προφίλ του ολοκαίνουργιου SUV. Στο πίσω μέρος, οι δυναμικές και ευρείες γραμμές συναντούν τα λεπτά πίσω φώτα LED που συνοδεύονται από το νέο λογότυπο της Kia που είναι και αυτό μία ακόμα διαφορά ανάμεσα στις δύο γενιές. Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
moto