Κia Stonic Vs Suzuki Vitara: Ποιο προσιτό μικρό SUV είναι καλύτερο;
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Κia Stonic Vs Suzuki Vitara: Ποιο προσιτό μικρό SUV είναι καλύτερο;

32.759 Επισκέψεις στο άρθρο (12/12/2021)

Τα Kia Stonic και Suzuki Vitara είναι από τα πιο προσιτά σε κόστος αγοράς μικρά SUV, όμως ένα εξ αυτών έχει στη διάθεσή του τα «όπλα» που το φέρνουν στην πρώτη θέση των πωλήσεων στην κατηγορία των B-SUV. Τελικά, ποιο είναι στην πράξη καλύτερο;

Κia Stonic Vs Suzuki Vitara: Mάχη στα μικρά SUV

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Tο Kia Stonic και το Suzuki Vitara είναι δύο μοντέλα που σημειώνουν υψηλές πωλήσεις στην κατηγορία τους το 2021, με τον κορεάτικο μικρό SUV να βρίσκεται πρώτο στην λιανική αγορά και να καταλαμβάνει την δεύτερη θέση στο σύνολο, την στιγμή που ο Ιάπωνας κατατάσσεται στην τρίτη και την τέταρτη θέση, αντίστοιχα. Πρόκειται για δύο μοντέλα με διαφορετική φιλοσοφία, με το καθένα να έχει τα δικά του πλεονεκτήματα, όμως σε μια μονομαχία μπορεί να βγει ένας και μόνος νικητής. Πάμε να δούμε τους τομείς που κερδίζει το καθένα και ποιο είναι το μοντέλο που έχει το... πάνω χέρι απέναντι στο άλλο.

Σχεδίαση: «Παραδοσιακό» το Vitara, πιο μοντέρνο και ελκυστικό το Stonic

Το ανανεωμένο Kia Stonic ξεχωρίζει για τον trendy χαρακτήρα που προσδίδουν τα LED φώτα, η μάσκα, τα έντονα χρώματα στο αμάξωμα, αλλά τα σχέδια στις ζάντες αλουμινίου. Η αυξημένη απόσταση από το έδαφος ενισχύει τη θέση του Stonic στο οδόστρωμα, καθώς, σε αντίθεση με ό,τι θα περίμενε κανείς, είναι μόλις 2 χιλιοστά πιο κοντά στο έδαφος από το Vitara (183 χιλιοστά το Stonic, 185 χιλιοστά το Vitara). Aπό την πλευρά του, το Vitara «πατάει» πάνω σε πιο συνηθισμένα για την κατηγορία σχεδιαστικά μονοπάτια, εκφράζει όμως σύγχρονο και καλαίσθητο χαρακτήρα γενικότερα. Ο δυναμισμός είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό του και αυτός εκφράζεται τόσο από το συνδυασμό εμπρόσθιας μάσκας και LED φωτιστικών σωμάτων, όσο και από τις έντονες γραμμές που διατρέχουν το αμάξωμα πλευρικά, αλλά και πίσω.

Εσωτερικό: Πιο hi-tech, ποιοτικό & ευρύχωρο το Stonic, λιτό το Vitara

H καμπίνα του Kia Stonic χαρακτηρίζεται φρέσκια και hi-tech, έχει πολύ καλή συναρμογή και είναι κατασκευασμένη από ποιοτικά υλικά που δίνουν μια μοντέρνα νότα στην καμπίνα του. Ο χώρος αποσκευών στο Stonic μετράται στα 352 λίτρα, όντας ικανός να καλύψει της βασικές οικογενειακές ανάγκες. Το εσωτερικό του Suzuki Vitara είναι ευχάριστό χωρίς όμως το κάτι παραπάνω. Τα μαλακά πλαστικά στο πάνω μέρος του ταμπλό μετά την ανανέωση του μοντέλου δίνουν έναν πιο ποιοτικό αέρα σε σχέση με πριν, αν και τα υπόλοιπα σκληρά πλαστικά εξακολουθούν να μετριάζουν αρκετά την εικόνα. Οι χώροι παραμένουν ικανοποιητικοί παρά τις κόμπακτ διαστάσεις του με τους 2 επιβάτες πίσω να έχουν επαρκή χώρο για τα πόδια και τα κεφάλια τους, με το μικρό άνοιγμα των θυρών ωστόσο να δυσκολεύει την έξοδό τους κυρίως. Ο χώρος αποσκευών με όγκο 375 λίτρων ικανοποιεί με τη σειρά του και του δίνει ένα μικρό προβάδισμα έναντι του Stonic.

Κινητήρες- Τιμές: Πιο προσιτό το Stonic με περισσότερες επιλογές κινητήρων

To Κia Stonic προσφέρεται με πλήθος επιλογών σε κινητήρες βενζίνης σε ατμόσφαιρα, turbo αλλά και με ήπια υβριδική τεχνολογία με τις τιμές να ξεκινούν από 15.290 ευρώ με τον 1.200άρη κινητήρα των 84 ίππων. Το επόμενο βήμα είναι ο 1.000άρης turbo των 100 ίππων με μηχανικό ή 7άρι αυτόματο κιβώτιο με τις τιμές να ξεκινούν από 16.990 και 18.390 ευρώ αντίστοιχα, ενώ το ίδιο μοτέρ συνδυάζεται με ηλεκτρικό σύστημα 48V με τιμές από 18.690 με το έξυπνο κιβώτιο iMT. Τέλος, το Stonic προσφέρεται με ένα mild hybrid 1.000άρι turbo μοτέρ απόδοσης 120 ίππων με τις τιμές να ξεκινούν από 20.890 ευρώ. Συνέχεια του άρθρου >>>
BRIDGESTONE TURANZA 6
moto