Kia Stonic Vs Opel Crossland X Vs SEAT Arona

185.524 Επισκέψεις στο άρθρο (4/3/2019)

Η κλάση των μικρών crossover γνωρίζει στιγμές δόξας. Η αντιπαράθεση των βενζινοκίνητων Kia Stonic, Opel Crossland X και SEAT Arona σε κάνει να καταλάβεις το γιατί…

Τα μικρά crossover είναι όπως φαίνεται η νέα φλέβα χρυσού για τους κατασκευαστές και σύμφωνα με τις έρευνες μέχρι το 2020 θα είναι η κατηγορία με τις περισσότερες πωλήσεις. Ο λόγος είναι απλός: Με κόστος λίγο παραπάνω από ένα αντίστοιχο συμβατικό μικρό, προσφέρουν μεγαλύτερες ανέσεις και (κυρίως) την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, που και το κυνήγι της light περιπέτειας επικουρεί και σε συνδυασμό με την πανοραμική θέση οδήγησης δίνει αυτή την ξεχωριστή αίσθηση υπεροχής των crossover/SUV. Kia Stonic, Opel Crossland X και SEAT Arona είναι 3 από τα πιο φρέσκα «φρούτα» της κατηγορίας. Ποιο είναι καλύτερη αγορά στις εκδόσεις με τους μικρούς turbo κινητήρες βενζίνης;

Εμφάνιση: Με στυλ crossover
Το μήκους 4.138 χλστ. SEAT Arona εκτός από το πάτωμα MQB A0 παίρνει και το «ύφος» του νέου Ibiza, το οποίο και προσαρμόζει φυσικά σε  μια crossover φόρμα με σαφή σπορτίφ αισθητική, αιχμηρών φώτων και στοχευμένης χρήσης καμπυλών. Το Kia Stonic, που έχει το ίδιο μήκος, ακολουθεί μια διαφορετική, πιο μυώδη, προσέγγιση με μεγαλύτερο μεταξόνιο και πιο χαμηλή οροφή όντας αισθητικά πιο κοντά σε ένα κλασσικό μικρό χάτσμπακ. Με αισθητά μεγαλύτερο μήκος και ύψος εμφανίζεται το Opel Crossland X, το οποίο σχεδιαστικά είναι πολύ μοντέρνο με πολλά στοιχεία εξατομίκευσης, ενώ φυσικά δε λείπουν τα ήπια crossover χαρακτηριστικά, όπως η αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Οι χρωματικές αντιθέσεις ανάμεσα σε οροφή και αμάξωμα είναι στο ρεπερτόριο και των τριών μοντέλων. 

Φθηνότερο και με 7 χρόνια εγγύηση για Stonic, δελεαστικό και το Arona
Το Kia Stonic με την βασική έκδοση ΕΧ Uptown ξεκινάει από 16.290 ευρώ επωφελούμενο της έκπτωσης που δίνει αυτό το διάστημα η ελληνική αντιπροσωπεία. Ο εξοπλισμός είναι καλός κι ένα πακέτο ηλεκτρονικών βοηθημάτων (αυτόματο φρένο, προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας, προειδοποίηση σύγκρουσης, αισθητήρα προσοχής οδηγού κλπ) το οποίο είναι έξτρα και κοστίζει 1.600 ευρώ. Πέραν αυτού, μεγάλο ατού είναι και η 7ετής εργοστασιακή εγγύηση.

Η SEAΤ έχει ορίσει για το Arona τιμή εκκίνησης τα 16.955 ευρώ στην έκδοση με τον 1.000άρη TSI των 115 ίππων (υπάρχει και η έκδοση των 95 ίππων με τιμή από 15.245 ευρώ), που είναι κάργα δελεαστική. Μάλιστα η βασική έκδοση Style έχει καλό εξοπλισμό με όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, σύστημα Front Assist με αναγνώριση πεζών, αλλά και στάνταρ την καλή οθόνη των 8 ιντσών.

Η τιμή του νέου Crossland X με τον κινητήρα 1,2 λτ. 110 ίππων ξεκινά από τις 21.750 ευρώ (με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων) στην έκδοση 120 Edition που αντικατέστησε την X-Plore. Αν και τα χρήματα ακούγονται κάπως πολλά, ο εξοπλισμός είναι υπερπλήρης διαθέτοντας περά από όλα τα βασικά συστήματα ασφάλειας και άνεσης, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, φώτα LED, προβολείς ομίχλης, το σύστημα πολυμέσων 5.0 IntelliLink με Navi και έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών, καθώς και πολλά ακόμα στοιχεία, όπως η κάμερα οπισθοπορείας. Επίσης στάνταρ είναι υπηρεσία 24ώρης εξυπηρέτησης και τηλεματικής Opel OnStar. Για όσους θέλουν κάτι πιο οικονομικό βέβαια υπάρχει και η λύση της βασικής X-Cite με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα των 83 ίππων και τιμή από 16.450 ευρώ.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Mercedes
moto