Kia XCeed: Με βενζίνη ή diesel και «φορτωμένο» από τη βασική
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Kia XCeed: Με βενζίνη ή diesel και «φορτωμένο» από τη βασική

12.129 Επισκέψεις στο άρθρο (3/11/2021)

Το Kia XCeed ενδιαφέρει ολοένα και περισσότερους εν δυνάμει αγοραστές και ένας σύντομος αλλά περιεκτικός οδηγός σας ενημερώνει για την υπάρχουσα γκάμα του κορεατικού μοντέλου στην ελληνική αγορά.

Το Kia XCeed στην ουσία πρόκειται για την crossover εκδοχή του Ceed, καλύπτοντας το κενό ανάμεσα στο Stonic και το Sportage. Έχοντας μήκος 4.395 χλστ. καταφέρνει να κλέβει τα βλέµµατα µε ευκολία κυρίως χάρη στην κουπέ λογικής σχεδίαση του πίσω µέρους. Συνολικά και µέσω των αιχμηρών επιµέρους στοιχείων σε όλες τις επιφάνειές του, το XCeed προβάλλει ένα πιο δυναµικό και premium χαρακτήρα που αρέσει πολύ. Τα περιμετρικά πλαστικά και τα 184 χλστ. απόστασης εξασφαλίζουν άνετη πρόσβαση σε πατημένο χώμα, αν και το πεδίο δράσης που ξεχωρίζει οδηγικά είναι η άσφαλτος. Εκεί παρουσιάζεται ευχάριστο με πολύ καλά επίπεδα άνεσης και αποτελεσματική ανάρτηση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Το XCeed ενδιαφέρει ολοένα και περισσότερους εν δυνάμει αγοραστές και για αυτό το λόγο ετοιμάσαμε ένα σύντομο οδηγό των τιμών, των εκδόσεων και του εξοπλιστικού υπόβαθρου που μπορεί κάποιος σήμερα να βρει στην ελληνική αγορά το κορεατικό crossover.
 

Βενζίνη, ντίζελ και ήπια υβριδικό

Ξεκινώντας από τους κινητήρες να πούμε πως το Kia XCeed αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά προσφέρεται τόσο με κινητήρες βενζίνης όσο και με diesel. Στην βενζίνη οι επιλογές είναι δύο. Ο ήπια υβριδικός 1,5 λίτρων με απόδοση 160 ίππων που συνδυάζεται με χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο ή αυτόματο 7άρι διπλού συμπλέκτη (DCT) και ο 1,6 λτ. T-GDi με απόδοση 204 ίππους που «παντρεύεται» αποκλειστικά με το 7άρι αυτόματο κιβώτιο. Στο πετρέλαιο η μοναδική επιλογή που θα βρείτε σήμερα στην ελληνική αγορά είναι αυτή του ήπια υβριδικού 1,6 λίτρων σε απόδοση 136 ίππων, είτε με χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο ή αυτόματο 7άρι διπλού συμπλέκτη (DCT).
 

Τρεις εξοπλιστικές εκδόσεις  

Αφού ξεκαθαρίσαμε με τους κινητήρες, πάμε τώρα και στις εξοπλιστικές εκδόσεις του μοντέλου που είναι κατά σειρά οι εξής τρεις: Optimum, Dynamic και Titanium 
 

Έκδοση Optimum

Η βασική Optimum είναι διαθέσιμη με όλους τους κινητήρες εκτός από τον 1,6 βενζίνης. Στην έκδοση αυτή το Kia XCeed με τον ήπια υβριδικό 1,5 λτ. ξεκινάει από 22.590 ευρώ, ενώ αν συνδυαστεί με το 7άρι αυτόματο το κόστος ανεβαίνει στα 24.190 ευρώ. Από την άλλη το βασικό μοντέλο με τον diesel κινητήρα ξεκινάει από 24.690 ευρώ και ανεβαίνει στις 26.290 ευρώ σε συνδυασμό με το DCT αυτόματο κιβώτιο. Σε ότι αφορά τον εξοπλισμό η βασική Optimum έκδοση κρίνεται αρκετά πλούσια αφού σε αυτή μπορεί κάποιος να βρει μεταξύ άλλων: ABS, EBD, ESP, σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών με ένδειξη στον πίνακα οργάνων, ενεργό σύστημα διατήρησης λωρίδας, προειδοποίηση απόσπασης προσοχής, αυτοματισμό μεγάλης σκάλας προβολέων, υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα προειδοποίηση μετωπικής σύγκρουσης και αυτόνομο φρενάρισμα σε αστικές συνθήκες, αυτόματο διζωνικός κλιματισμός, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω, Cruise Control, κεντρικό υποβραχιόνιο εμπρός με αποθηκευτικό χώρο και πίσω με ποτηροθήκη, ράγες οροφής, ζάντες αλουμινίου 16, Full LED φωτιστικά σώματα εμπρός, πίσω φώτα LED, ηλεκτρικούς και θερμαινόμενους καθρέπτες, έγχρωμη κάμερα οπισθοπορείας με δυναμικές γραμμές καθοδήγησης, οθόνη αφής 8 ιντσών για το σύστημα infotainment και άλλα... Συνέχεια του άρθρου >>>
ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda