5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Kia XCeed Vs Citroen C4 C-Cross

8.782 Επισκέψεις στο άρθρο (21/9/2021)

Τα Citroen C4 C-Cross και Kia XCeed μπαίνουν στο ρινγκ με τις κορυφαίες diesel εκδόσεις τους, σε μία αμφίρροπη μάχη που είναι βέβαιο πως ο νικητής θα κριθεί στις λεπτομέρειες!

Έχοντας μαγνητίσει τα βλέμματα του κοινού από τη στιγμή που πρωτοέκαναν την εμφάνισή τους, κυρίως χάρη στον ιδιαίτερο σχεδιασμό, τα Citroen C4 C-Cross και Kia XCeed προσφέρονται στην ελληνική αγορά σε πολλές και διαφορετικές εκδόσεις. Δύο από αυτές αναμετρούνται παρακάτω και συγκεκριμένα ο λόγος γίνεται για τις ισχυρότερες πετρελαιοκίνητες εκδόσεις των δύο μοντέλων με 130 και 136 ίππους αντίστοιχα.  

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Σχεδίαση
Το Citroen C4 C-Cross με μήκος 4,36 μ. τοποθετείται στην κατηγορία των μικρομεσαίων. Η απόσταση από το έδαφος του χαρίζει τον crossover χαρακτήρα που ήταν το ζητούμενο των Γάλλων, ενώ ο εξαιρετικά ιδιαίτερος σχεδιασμός αντανακλά στην τόλμη και την ικανότητα της μάρκας να προσφέρει κάτι το διαφορετικό σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Από τη μεριά του, το Kia XCeed είναι λιγότερο εκκεντρικό, ωστόσο εξίσου εντυπωσιακό στη θέασή του, καταλήγοντας μάλιστα σε μία σχεδίαση «κουπέ» λογικής στην «ουρά». Είναι μεγαλύτερο σε μήκος (4,395 μ.) και διαθέτει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, που το βοηθούν να επιβάλλεται κατά την εμφάνισή του στο δρόμο.
 
Εσωτερικό-χώροι
Στις καλαίσθητες καμπίνες των δύο αυτοκινήτων συναντά κανείς σύγχρονο σχεδιασμό. Η οθόνη του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης του C4 C-Cross  είναι 10 ιντσών, έναντι 8 ιντσών του XCeed, ενώ ο χώρος αποσκευών μετράται σε αμφότερες τις περιπτώσεις στα 380 λίτρα, παρόλο που το κορεατικό μοντέλο χάνει χώρο λόγο της μπαταρίας του ήπιου υβριδικού συστήματος 48 βολτ που διαθέτει.

Η άνεση είναι κοινό χαρακτηριστικό και φυσικά για επιπλέον εξοπλισμό δεν τίθεται θέμα, αφού τα καλούδια που περιμένουν είναι πολλά και στις δύο μεριές.
 
Κινητήρες - Οδική συμπεριφορά
To C4 C-Cross χρησιμοποιεί τον 1,5 λτ. BlueHDi κινητήρα με 130 άλογα και 300 Nm ροπής, ενώ συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων ΕΑΤ8. Από τη μεριά του το Kia XCeed λαμβάνει τον 1,6 λτ. diesel κινητήρα που αποδίδει 136 άλογα και 320 Nm ροπής και συνδυάζεται με ήπια υβριδικό σύστημα 48 βολτ και το 7άρι DCT αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.
 
Η μέση κατανάλωση και στα δυο μοντέλα είναι γύρω από τα 6,5 λτ/100 χλμ., το C4 C-Cross όμως έχει μεγαλύτερη ταχύτητα με κατανάλωση 6,0 λτ./100 χλμ. (μια μέτρηση που έχει καθιερώσει το Auto Τρίτη) και δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας, σημαντικό στοιχείο για κάποιον που κοιτά τα έξοδα μακροπρόθεσμα.
 
Στο δρόμο το C4 C-Cross συμπεριφέρεται με τον καλύτερο τρόπο στους επιβάτες του, όταν περνάει από λακκούβες, χάρη στην ανάρτηση με τα υδραυλικά στοπ (Progressive Hydraulic Cushions). Υψηλή βαθμολογία παίρνει και η ανάρτηση του Kia XCeed, που συνολικά χαρακτηρίζεται ευχάριστο και αποτελεσματικό ακόμα και υπό πίεση. Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
test center