Στην κατασκευή αλλά και στη δοκιμή ενός κινητήρα που είναι συμβατός για το πρωτάθλημα της Formula 1 προχώρησε η Porsche.

Κινητήρα για F1 έχει κατασκευάσει η Porsche

2.004 Επισκέψεις στο άρθρο (31/5/2019)

Στην κατασκευή αλλά και στη δοκιμή ενός κινητήρα που είναι συμβατός για το πρωτάθλημα της Formula 1 προχώρησε η Porsche o οποίος θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα του 2021, εάν είχε πάρει την απόφαση να συμμετάσχει.

Την είδηση αυτή έκανε γνωστή με δηλώσεις του ο επικεφαλής του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Porsche, Fritz Enzinger. Όπως τόνισε η κίνηση αυτή ήταν μέρος του προγράμματος που είχε καταρτίσει το Volkswagen Group μέσω της συμμετοχής του στους αγώνες World Championship Endurance / LMP1,  απ όπου η Porsche αποσύρθηκε το 2017.
 
Αν και αρχικά ο κινητήρας κατασκευάστηκε με στόχο τη συμμετοχή στο WEC και παρόλο την μετέπειτα απόσυρση ο Enzinger είπε: «Στα τέλη του 2017, λάβαμε μια συγκεκριμένη εντολή από τη μητρική μας εταιρεία για την περαιτέρω ανάπτυξη ενός εξαιρετικά αποδοτικού εξακύλινδρου κινητήρα, παρά την απόσυρσή από το LMP1. Σκοπός ήταν ο κινητήρας αυτός να τεθεί υπό δοκιμή το 2019», δήλωσε αρχικά ο Enzinger.
 
Έτσι μέσω των απαραίτητων τροποποιήσεων οι άνθρωποι της Porsche συνέχισαν να εργάζονται πάνω σε αυτό το πλάνο. Μάλιστα ο υπεύθυνος του έργου είπε πως: «ο εξακύλινδρος κινητήρας είναι πλήρης και λειτουργεί κανονικά, καθώς μια ομάδα 20-25 τεχνικών τον χρησιμοποιεί για αναλύσεις, ενώ ανέφερε πως η πιθανότητες για χρήση αυτού του εξακύλινδρου κινητήρα παραμένουν ανοιχτές».

Τέλος να θυμίσουμε πως η Porsche έως το 2017, ήταν μέλος της Επιτροπής Κατασκευαστών της FIA, ενώ δεν έχει αγωνιστεί στην F1 από το 1991.

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
vw