«Κινητήρας της χρονιάς» ο 1,2 PureTech Turbo του PSA Group

6.126 Επισκέψεις στο άρθρο (2/7/2018)

O κινητήρας βενζίνης 1,2 PureTech Turbo που εξελίχθηκε από τον Όμιλο PSA, αναδείχθηκε από μία διεθνή επιτροπή δημοσιογράφων ως ο «Κινητήρας της Χρονιάς 2018» στην κατηγορία 1,0 έως 1,4 λίτρων.

Στη 20η Διεθνή Διοργάνωση για τη βράβευση του «Κινητήρα της Χρονιάς» («Engine of the Year») που πραγματοποιήθηκε στη Στουτγάρδη, ο κινητήρας βενζίνης 1,2 PureTech Turbo που εξελίχθηκε από τον Όμιλο PSA, αναδείχθηκε από μία διεθνή επιτροπή δημοσιογράφων ως ο «Κινητήρας της Χρονιάς 2018» στην κατηγορία «1,0-1,4 λίτρων».
 
Η βράβευση αυτή είναι η τέταρτη συνεχόμενη για ένα μηχανικό σύνολο, το οποίο κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Française de Mécanique στο Douvrin της Γαλλίας και στο Trémery της ίδιας χώρας καθώς και στο Xiang Yang της Κίνας. Σημειώνεται πως, ο όμιλος PSA έχει καταθέσει 210 διπλώματα ευρεσιτεχνίας (πατέντες) για την οικογένεια των 3-κυλίνδρων βενζινοκινητήρων, με τον κινητήρας 1.2 PureTech να προσφέρει, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της εταιρείας, βελτιωμένες επιδόσεις, κατανάλωση καυσίμου και αποδοτικότητα, με συγκεκριμένα οφέλη:
  • βελτίωση της κατανάλωσης καυσίμου κατά 4% μέσο όρο σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά,
  • βελτίωση του χρόνου απόκρισης του κινητήρα,
  • 75% μείωση των εκπομπών σωματιδίων.
Έπειτα, αξίζει να αναφερθει πως η νέα γενιά κινητήρων 1.2 PureTech έχει πλέον εφαρμοστεί σε ολόκληρη τη γκάμα των αυτοκινήτων της Citroen.

Τέλος, όσον αφορά στη διοργάνωση σημειώνουμε ότι, χαρακτηριστικά όπως η άνεση, οι επιδόσεις, ο θόρυβος, η κατανάλωση καυσίμου και η ομαλή λειτουργία του κινητήρα, αξιολογούνται από μία ομάδα 58 δημοσιογράφων του χώρου από 31 χώρες από όλον τον κόσμο. Ο θεσμός «International Engine of the Year Awards» περιλαμβάνει οκτώ κατηγορίες. Η υποψηφιότητα ενός κινητήρα για τον τίτλο προϋποθέτει τη χρήση του σε επιβατικό αυτοκίνητο το οποίο πουλήθηκε σε πάνω από μία χώρα μέχρι τον περασμένο Ιούνιο.

NEO TRANSPORTER
test center