Το πλήρωμα του χρόνου για την Alfa Romeo Giulietta έφτασε.

Κλείνει τον «κύκλο» της η Giulietta

4.591 Επισκέψεις στο άρθρο (17/2/2020)

Το πλήρωμα του χρόνου για την Alfa Romeo Giulietta έφτασε καθώς το εντυπωσιακό hatchback ολοκληρώνει την παραγωγή του, δίνοντας τη θέση του στην πολλά υποσχόμενη Tonale.


«Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν», ρητό το οποίο μέσα σε όλα αγγίζει και το χώρο του αυτοκινήτου και στη συγκεκριμένη περίπτωση την Alfa Romeo Giulietta. Από το 2010 που άρχισε την παραγωγή του, το μοντέλο βρίσκεται στη γκάμα της ιταλικής μάρκας, ωστόσο σύμφωνα με δημοσιεύματα ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσει.
 
Το αναπόφευκτο δε θα αργήσει να συμβεί καθώς οι Ιταλοί συνάδελφοι αναφέρουν πως θα συμβεί τον Μάρτιο του 2020. Η απόφαση αυτή αποτελεί μέρος του πλάνου της Fiat Chrysler Automobiles που εκχέει εκατομμύρια ευρώ για να αναδιαμορφώσει μεταξύ άλλων και το εργοστάσιο της στο Cassino της Ιταλίας, όπου θα δημιουργήσει ολοκαίνουργια μοντέλα, όπως ένα crossover από τη Maserati.
 
Από κει και πέρα τα ιταλικά μέσα κάνουν λόγο πως το αυτοκίνητο που θα πάρει τη θέση της Giulietta θα είναι το μοντέλο παραγωγής του νέου crossover που θα βασιστεί στο πρωτότυπο της Tonale, η παραγωγή του οποίου έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2021. Παράλληλα έχει επιβεβαιωθεί πως ένα χρόνο αργότερα θα ξεκινήσει την κατασκευή του και ένα ακόμα SUV με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης για αρχή, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.
 
Τέλος να σημειώσουμε πως μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από την Alfa Romeo για το τέλος της Giulietta, ωστόσο τα ξένα μέσα αναφέρουν πως αυτό είναι απλά θέμα χρόνου.   

PEUGEOT NEW EVANS
vw