To concept Toyota FT-4X.

Κοινά εξαρτήματα για τα νέα SUV των Toyota & Mazda

6.356 Επισκέψεις στο άρθρο (12/7/2019)

Ένα νέο SUV αναμένεται να κατασκευάσει η Toyota στο ίδιο εργοστάσιο όπου είναι υπεύθυνο για την κατασκευή ενός επίσης νέου SUV της Mazda. Ωστόσο τα δύο μοντέλα θα είναι «συγγενείς εξ αγχιστείας και όχι εξ αίματος».


Η Toyota πριν από λίγες ώρες ανακοίνωσε πως θα βάλει στη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της στο Huntsville της Αλαμπάμα ένα νέο SUV. Ωστόσο όπως φαίνεται  το εν λογω αυτοκίνητο δε θα είναι μόνο του, καθώς σύμφωνα με αναφορές μέσων του εξωτερικού στο ίδιο εργοστάσιο θα κατασκευαστεί ένα SUV της Mazda.
 
Μάλιστα έγινε γνωστό πως αμφότερα τα μοντέλα θα μοιράζονται μία σειρά από εξαρτήματα, όμως θα είναι διαφορετικά μεταξύ τους κάτι που υπογράμμισε με δημόσια τοποθέτησή της η Mazda αναφέροντας πως «το κάθε ένα θα αναπτυχθεί ανεξάρτητα από την εκάστοτε μάρκα».
 
Ενώ η Mazda και η Toyota επιβεβαίωσαν ότι τα δύο μοντέλα θα μοιράζονται μερικά εξαρτήματα, δεν προχώρησαν στην αποκάλυψη περισσότερων λεπτομερειών. Πιστεύεται ωστόσο πως το SUV της Toyota θα είναι το μοντέλο παραγωγής του concept FT-4X που έκανε ντεμπούτο στο Auto Show του 2017 στη Νέα Υόρκη.
 
Αν και η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί, το σενάριο αυτό συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες καθώς ο επικεφαλής σχεδιασμού του FT-4X  σε παρελθοντικές του δηλώσεις είχε πει πως το πρωτότυπο ήταν κατά 75% έτοιμο για παραγωγή. Όπως και το C-HR,  έτσι και το FT-4X πάτησε στην πλατφόρμα TNGA αλλά είχε πιο ευρύχωρο εσωτερικό και τετρακίνηση. Μάλιστα το τελευταίο στοιχείο είναι αρκετά σημαντικό καθώς οι αξιωματούχοι της Toyota έχουν αναγνωρίσει ότι η έλλειψη τετρακίνησης πλήττει τις πωλήσεις του C-HR.
 
Σε ότι αφορά το μοντέλο της Mazda, εκεί τα πράγματα είναι πιο δύσκολα για προβλέψεις. Σύμφωνα με τις φήμες που έχουν υπάρξει το νέο SUV θα μπορούσε να είναι το CX-7, κάτι που αν ισχύει θα έρθει για μπει το κενό μεταξύ των CX-5 και CX-9.
 
Το εργοστάσιο είναι έτοιμο να ξεκινήσει την παραγωγή το 2021 και οι εταιρείες έχουν ήδη πει ότι θα έχουν την ικανότητα να παράγουν μέχρι και 300.000 οχήματα ετησίως.    

ELASTIKA 2024
moto