Κομπρεσοράτο MX-5 παντός καιρού (+video)

3.564 Επισκέψεις στο άρθρο (27/9/2018)

Με αρκετή φαντασία και μπόλικο κόψε-ράψε ένα «ταπεινό» Mazda MX-5 μετατράπηκε σε σκληροτράχηλο off road animal! Δείτε το εν δράσει σε video να περνά από εξαιρετικά δύσβατα και λασπώδη μονοπάτια!

Κατά καιρούς έχουμε συναντήσει αξιοπερίεργα πρότζεκτ με τους ιδιοκτήτες ή τους βελτιωτικούς οίκους να αλλάζουν πλήρως τον χαρακτήρα ενός αυτοκινήτου. Πιο πρόσφατο παράδειγμα ένα σκληροτράχηλο Hummer H1 το οποίο χαμήλωσε και βελτιώθηκε σε πολλούς τομείς από την εταιρεία βελτιώσεων Mil-Spec, για χρήση στο δρόμο, όπως βλέπετε και στην παρακάτω εικόνα.

Περνώντας στο θέμα, όμως, και πιο συγκεκριμένα στην περίπτωση του ακραία βελτιωμένου Mazda MX-5 οι ρόλοι άλλαξαν και το πρώτης γενιάς roadster της μάρκας μετατράπηκε σε ένα πολυεργαλείο για off road διαδρομές. Όπως θα δείτε και στο video, η διαδικασία της μετάλλαξής του προχώρησε σταδιακά ξεκινώντας με την αύξηση της απόστασής του από το έδαφος, της προσθήκης ελαστικών με «τακούνια», τα... συμμαζέματα σε εξωτερικό και εσωτερικό και ένα σωρό ακόμα αλλαγές.

Καλό το off road look, αλλά για να τα βγάλει πέρα το MX-5 στα δύσκολα (λάσπη, άμμο, χώμα κ.ο.κ.) χρειάζεται και δύναμη. Γι΄αυτό το λόγο επιστρατεύτηκε ένας κομπρέσσορας με το intercooler να εδρεύει στο πάνω μέρος του κινητήρα (σ.σ. σαν εκείνο του Subaru Impreza ή της Toyota Celica GT4). Για να χωρέσει, όμως, χρειάστηκε λίγο κόψε-ράψε (σ.σ. λες και ήταν το μόνο σημείο που χρειάστηκε κοπτοραπτική) και τελικά δημιουργήθηκε ένα ισχυρό «κτηνάκι» για off road περιπέτειες, που δεν κολλάει πουθενά.

Αρκετά με τις λέξεις όμως. Ώρα για το video στο οποίο θα δείτε την μετατροπή μέσα σε λίγα λεπτά. Οι λίγο πιο ανυπόμονοι μπορείτε να μεταβείτε στο 6:30 που ξεκινά η δράση:

Hyundai
4green