Τα διόδια στην Ελλάδα

Τα διόδια στην Ελλάδα

16.527 Επισκέψεις στο άρθρο (8/7/2019)

Αττική Οδός

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Το συνολικό μήκος της Αττικής Οδού ανέρχεται στα 65,2 χιλιόμετρα και το κόστος των διοδίων ανά χιλιόμετρο, εφόσον διανύσεις και τα 65,2 χιλιόμετρα ανέρχεται στα 0,043 ευρώ (με τιμή διοδίου 2,80 ευρώ). Το κόστος όμως αυτό αυξάνεται αυξάνεται στα 0,86 ευρώ /χλμ. αν υποθέσουμε πως ο μέσος οδηγός διανύει κατά μέσο όρο  20 χιλιόμετρα στις καθημερινές του διαδρομές.
Κόστος διοδίων ανά χιλιόμετρο: 0,043 ευρώ
 
Εγνατία Οδός
Κατά μήκος των 670 χιλιομέτρων της Εγνατία Οδού (η οποία δεν είναι έργο παραχώρησης) υπάρχουν 9 μετωπικοί σταθμοί διοδίων (Τύριας, Παμβώτιδας, Μαλακασίου, Πολυμύλου, Μαλγάρων, Ανάληψης, Μουσθένης, Ιάσμου και Μέστης) και το συνολικό κόστος των διοδίων είναι 17,4 ευρώ. Το κόστος ανά χιλιόμετρο είναι το χαμηλότερο στην Ελλάδα.
Κόστος διοδίων ανά χιλιόμετρο: 0,03 ευρώ
 
Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου
Ο αυτοκινητόδρομος Αιγαίου  αφορά το τμήμα Λαμία - Θεσσαλονίκη και έχει μήκος συνολικά 230 χιλιόμετρα. Στο μήκος αυτών υπάρχουν 6 μετωπικοί σταθμοί διοδίων (Πελασγίας, Μοσχοχωρίου, Μακρυχωρίου, Πυργετού, Λεπτοκαρυάς και Κλειδιού) με συνολικό κόστος 17,1 ευρώ.
Κόστος διοδίων ανά χιλιόμετρο: 0,07 ευρώ
 
Μορέας
Ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου- Τρίπολης- Καλαμάτας μαζί με τον κλάδο Λεύκτρου-Σπάρτης είναι συνολικά 205 χλμ. Υπάρχουν 6 μετωπικού σταθμοί διοδίων (Σπαθοβουνίου, Νεστάνης, Γέφυρας Μάναρης, Βελιγοστής, Καλαμάτας και Πετρίας (προς Σπάρτη) με συνολικό κόστος 12,95 ευρώ.
Κόστος διοδίων ανά χιλιόμετρο: 0,06 ευρώ
 
Ολυμπία Οδός
Η Ολυμπίας Οδός είναι συνολικά 205 χιλιόμετρα και συνδέει την Ελευσίνα με την Πάτρα. Στο μήκος αυτών υπάρχουν 5 μετωπικοί σταθμοί διοδίων (Ελευσίνας, Ισθμού, Κιάτου, Ελαιώνα και Ρίο) με συνολικό κόστος 11,8 ευρώ.
Κόστος διοδίων ανά χιλιόμετρο: 0,06 ευρώ
 
Ιονία οδός
Το μήκος της Ιονίας Οδού (είναι μέρος της Νέας Οδού μαζί με την ΠΑΘΕ) είναι 196 χλμ. και λειτουργούν 4 μετωπικοί σταθμοί διοδίων (Κλόκοβας, Αγγελόκαστρου, Μενιδίου και Τερόβου) με συνολικό κόστος 12,7 ευρώ.
Κόστος διοδίων ανά χιλιόμετρο: 0,06 ευρώ
 
ΠΑΘΕ
Η ΠΑΘΕ, από την άλλη, ουσιαστικά είναι η γνωστή Αθηνών-Λαμίας. Το μήκος της είναι 172 χιλιόμετρα και κατά μήκος αυτών υπάρχουν 3 μετωπικοί σταθμοί διοδίων (Αφιδνών, Θήβας & Τραγάνας) με συνολικό κόστος 11 ευρώ.
Κόστος διοδίων ανά χιλιόμετρο: 0,06 ευρώ

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
test center