• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Η σύμβαση του έργου έχει διάρκεια 30 μήνες.

Ξεκινά η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου `Aκτιο-Αμβρακία

1.445 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 1/12/2020

Ένα ακόμα βήμα προς την κατασκευή της υλοποίησης του αυτοκινητόδρομου που θα συνδέει το Άκτιο με το Δυτικό Άξονα Βορρά – Νότου πραγματοποιήθηκε καθώς υπεγράφη η σύμβαση για το εν λόγω έργο. Δείτε τι προβλέπει το χρονοδιάγραμμα.

Όπως ανακοίνωσε επίσημα το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η υπογεγραμμένη πλέον σύμβαση «Υπολειπόμενες Εργασίες για την ολοκλήρωση της Οδικής Σύνδεσης της Περιοχής του Άκτιου με το Δυτικό Άξονα Βορρά – Νότου» θα είναι προϋπολογισμού 150.000.000 ευρώ, με την εταιρεία Μυτιληναίος Α.Ε. να είναι ο ανάδοχος του έργου.
 
Έτσι μετά από το μακροχρόνιο πάγωμα και τις πολλές καθυστερήσεις που υπήρξαν τα προηγούμενα χρόνια, η κατασκευή του οδικού άξονα «Άκτιο – Αμβρακία» είναι έτοιμη να ξεκινήσει.
 
Το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ 2014-2020, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορές Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξης» και περιλαμβάνει: Την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Άκτιο - Αμβρακία, συνολικού μήκους περίπου 32.2 χλμ., με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση. Την κατασκευή τεσσάρων Ανισόπεδων Κόμβων (Κ6, Κ6Α, Κ8, Κ11), ενός Ισόπεδου Κόμβου (Κ1) καθώς και την κατασκευή παράπλευρου και κάθετου οδικού δικτύου και τη δυνατότητα κατασκευής συνδετήριου τετράιχνου κλάδου μήκους 0.50 χλμ. για την απ' ευθείας σύνδεση του άξονα «Άκτιο - Αμβρακία» με την Ιόνια Οδό στον ανισόπεδο κόμβο Ριβίου.
 
Η σύμβαση έχει διάρκεια 30 μήνες. Με τη συμπλήρωση των 15 μηνών, υπάρχει πρόβλεψη να δοθούν στην κυκλοφορία τα πρώτα 18 χλμ. του οδικού άξονα, που θα παρακάμπτουν την πόλη της Αμφιλοχίας, καθώς και να έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις, ώστε να γίνει ασφαλές το πιο επικίνδυνο τμήμα του υφιστάμενου οδικού δικτύου.
 
Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Δεσμευτήκαμε πως ο οδικός άξονας «Άκτιο – Αμβρακία» που περιμένουν οι πολίτες τόσα χρόνια, επιτέλους μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης και θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2023. Σήμερα μπορούμε να πούμε πως το έργο επιτέλους παίρνει πάλι μπρος και θα ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος.  Έτσι δεν θα κινδυνεύσουν και οι κοινοτικές χρηματοδοτήσεις».