• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Ξεκίνησαν οι εργασίες αναδιαμόρφωσης της Οδού Πειραιώς

1.174 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 8/3/2021

Η Περιφέρεια Αττικής προχωρά στην μερική αναδιαμόρφωση της Οδού Πειραιώς, για την κάνει πιο ασφαλή προς τους οδηγούς, αφού έχουν συμβεί σχεδόν 100 τροχαία ατυχήματα μέσα σε 5 χρόνια λόγω παράνομων αναστροφών οχημάτων.

Η Περιφέρεια Αττικής από σήμερα Δευτέρα 8 Μαρτίου και ώρα 9 το πρωί και μέχρι λήξεως των εργασιών προχωρά σε αποκλεισμό των επικίνδυνων ανοιγμάτων των νησίδων της Οδού Πειραιώς.

Πρόκειται για τις τρεις διασταυρώσεις της με τις οδούς Εμμανουηλίδη – Ζακύνθου, Χρυσοστόμου Σμύρνης, Κατσουλάκου -Κεφαλληνίας και έναντι της πρόσβασης οχημάτων του εργοστασίου Colgate-Palmolive στους δήμους Πειραιώς και Νίκαιας Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

Ο αποκλεισμός έγινε με ειδικά πλαστικά εμπόδια, προκειμένου να υπάρξει η προετοιμασία σχετικής μελέτης η οποία θα επεκτείνει τις νησίδες κατά το απαιτούμενο μήκος και θα διαμορφώσει ανακλινόμενου τύπου μπάρες ώστε η Τροχαία (υπό συνθήκες άμεσης ανάγκης) να εξασφαλίζει τη διέλευση των οχημάτων της!

Να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα σημεία εμφανίζουν μεγάλη επικινδυνότητα και χαρακτηρίζονται ως σημεία παγίδες στο οδικό δίκτυο της οδού Πειραιώς. Μάλιστα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Α τμήματος τροχαίας Πειραιά τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν συμβεί 98 τροχαία ατυχήματα τα οποία οφείλονται σε παράνομες αναστροφές οχημάτων.

Με αφορμή την έναρξη των σχετικών εργασιών ο Περιφερειάρχης Αττικής ΓΠατούλης επισημαίνει: «Στη Περιφέρεια Αττικής από την πρώτη μέρα που ανέλαβα καθήκοντα έχουμε θέσει ως ύψιστη προτεραιότητα την ασφάλεια των χρηστών του οδικού δικτύου. Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιούμε μία σειρά σημαντικών και καίριων παρεμβάσεων προκειμένου να μειωθούν οι κίνδυνοι που υπάρχουν για οδηγούς και πεζούς».