Ξεκίνησε η παραγωγή της Mercedes-AMG ONE των 1.063 ίππων

Ξεκίνησε η παραγωγή της Mercedes-AMG ONE των 1.063 ίππων

1.911 Επισκέψεις στο άρθρο (10/8/2022)

Το πιο ισχυρό μοντέλο της γκάμας της Mercedes, η AMG ONE ξεκίνησε να κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις του τμήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τρίβουν τα χέρια τους όσοι το έχουν αγοράσει

Την παραγωγή της νέας Mercedes-AMG ONE ξεκίνησε η γερμανική εταιρεία δύο μήνες μετά την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου, πέντε χρόνια μετά την άφιξη του πρωτότυπου στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Στο Ηνωμένο Βασίλειο η παραγωγή του

Τα αυτοκίνητα έχουν αρχίσει να συναρμολογούνται στο χέρι στις εγκαταστάσεις της AMG στο Κόβεντρυ του Ηνωμένου Βασιλείου ενώ το υβριδικό κινητήριο σύνολο του αυτοκινήτου κατασκευάζεται στο τμήμα Mercedes‑AMG High Performance Powertrains στο Brixworth, το οποίο άλλωστε ασχολείται και με την ανάπτυξη και την παραγωγή των κινητήρων της Mercedes για την Formula 1.

Κάθε αυτοκίνητο πρέπει να περάσει μέσα από 16 στάδια συναρμολόγησης και δοκιμών ενώ 50 περίπου άνθρωποι βάζουν το «χεράκι» τους. Όταν η συναρμολόγηση ολοκληρωθεί, το αυτοκίνητο βγαίνει στον δρόμο, ώστε οι δοκιμαστές οδηγοί να δώσουν το τελικό πράσινο φως. Έπειτα, κάθε υπερ-αυτοκίνητο τυλίγεται και μεταφέρεται στις εγκαταστάσεις της AMG στο Affalterbach για να παραδοθεί στο νέο του κάτοχο.

Plug-in με 1.063 άλογα, V6 μοτέρ και 4 ηλεκτροκινητήρες

Η καρδιά ισχύος του μοντέλου υιοθετεί πολλά στοιχεία από τα μοτέρ που χρησιμοποιούνται στην Formula 1. Συγκεκριμένα, στο μηχανοστάσιο βρίσκουμε έναν 1.600άρη V6 κινητήρα με ηλεκτρικό turbo που στροφάρει έως και τις 11.000 σ.α.λ και αποδίδει μόνος του 574 άλογα. Μαζί του συνεργάζονται τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ από τα οποία το ένα είναι τοποθετημένο στον στροφαλοφόρο άξονα και αποδίδει 163 άλογα, το άλλο είναι εγκατεστημένο μέσα στο turbo και προσφέρει επιπλέον 122 PS, ενώ τα υπόλοιπα δύο βρίσκονται στον εμπρός άξονα και αποδίδουν μαζί 326 PS. O βενζινοκινητήρας σε συνδυασμό με τα τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ αποδίδουν συνδυαστικά 1.063 άλογα, με την κίνηση να μεταδίδεται και στους 4 τροχούς μέσω ενός ολοκαίνουριου αυτοματοποιημένου χειροκίνητου κιβωτίου.

Η Mercedes-AMG ONE εξοπλίζεται και με μια μπαταρία 8,4 kWh που προσφέρει αυτονομία 18,1 χιλιομέτρων και μπορεί να φορτιστεί με 3,7 kW φορτιστή, αν και τα 4 ηλεκτρικά μοτέρ μπορούν να ανακτήσουν ακόμη και το 80% της ενέργειας που ξοδεύουν κατά την επιβράδυνση.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
moto