Ξεκίνησε η παραγωγή του CUPRA Born
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ξεκίνησε η παραγωγή του CUPRA Born

2.358 Επισκέψεις στο άρθρο (29/9/2021)

Η CUPRA ξεκίνησε την παραγωγή του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της, του CUPRA Born, στο εργοστάσιο στο Zwickau της Γερμανίας.

Το Born είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της CUPRA και η πρώτη μονάδα βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στο Zwickau της Γερμανίας, σηματοδοτώντας ένα ακόμα βήμα της εταιρείας προς τον εξηλεκτρισμό της.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Ηλεκτρική CUPRA μέχρι το 2030
Η φίρμα υπολογίζει πως το εν λόγω αυτοκίνητο θα αποτελεί το 20% των παγκόσμιων πωλήσεών της, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο το όραμα και την εμπιστοσύνη που έχει για το Born. Απώτερος σκοπός της CUPRA είναι να γίνει εταιρεία μόνο για ηλεκτρικά έως το 2030.
 
Το εργοστάσιο στο Zwickau είναι το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής του Ομίλου Volkswagen για 100% ηλεκτρικά οχήματα και θεωρείται το μεγαλύτερο και αποδοτικότερο «ηλεκτρικό» εργοστάσιο στην Ευρώπη. Με ημερήσια παραγωγή έως και 1.400 οχήματα, το γερμανικό εργοστάσιο έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα περίπου 330.000 ηλεκτρικών οχημάτων. Εκτός από το CUPRA Born, στο ίδιο εργοστάσιο παράγονται άλλα τέσσερα ηλεκτρικά μοντέλα, το Volkswagen ID.3, το Volkswagen ID.4, το Audi Q4 e-tron και το Audi Q4 Sportback e-tron.
 
Οι εκδόσεις του Born
Το νέο Born θα γίνει διαθέσιμο σε τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις που όμως όλες τους συνδυάζονται με μια μπαταρία και ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Στην βάση, βρίσκεται η έκδοση με τα 150 άλογα και τα 310 Nm ροπής με το Born να εξοπλίζεται με μια μπαταρία 45kWh που προσφέρει αυτονομία 340 χιλιομέτρων. Η δεύτερη επιλογή αποδίδει 204 άλογα και ίδια ροπή αλλά εξοπλίζεται με μεγαλύτερη μπαταρία 58kWh που προσφέρει αυτονομία 420 χιλιομέτρων.
 
Οι δύο επόμενες εκδόσεις εξοπλίζονται με λειτουργία e-boost που προσφέρει περισσότερη ισχύ για μικρό χρονικό διάστημα. Η πρώτη από αυτές αποδίδει έως 231 άλογα (αυτονομία 420 χλμ. με μπαταρία 58kWh), ενώ η δεύτερη έκδοση (τέταρτη συνολικά) έχει την ίδια ιπποδύναμη αλλά χάρη στην 77kWh μπαταρία με την οποία εξοπλίζεται, προσφέρει αυτονομία 540 χιλιομέτρων.
 
Διεθνές λανσάρισμα στο Automobile Barcelona 2021
Το  CUPRA Born θα δώσει το παρόν στο Automobile Barcelona 2021, το οποίο ξεκινά στις 30 Σεπτεμβρίου και θα σηματοδοτήσει την έναρξη του διεθνούς λανσαρίσματος του μοντέλου.

Έτοιμο!
Η CUPRA ξεκίνησε την παραγωγή του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της, του Born.
Στοχεύει πως το 20% των πωλήσεων της θα είναι Born. Θα τα καταφέρει;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
moto