Ξεκίνησε σήμερα στην Κραϊόβα της Ρουμανίας, η παραγωγή του ριζικά ανανεωμένου Ford EcoSport.

Στη μονάδα από όπου βγήκε το πρώτο αντίτυπο του μοντέλου, βρέθηκαν ο Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός της χώρας.

Η Ford επενδύει 200 εκ. ευρώ στην Κραϊόβα, προκειμένου να υποστηρίξει την παραγωγή του EcoSport, με το συνολικό ύψος της επένδυσης να ξεπερνά από το 2008 το 1 δις ευρώ.

Η παραγωγή του νέου EcoSport δημιουργεί 1.700 νέες θέσεις εργασίας, με το σύνολο του δυναμικού στη μονάδα να φτάνει στα τέλη του έτους στα 3.900 άτομα.

Ο πρώτος πολίτης της Ρουμανίας αποδέχθηκε την πρόταση της Ford, παίρνοντας για test drive το μικρό crossover.

Νέο είναι και το σύστημα 4κίνησης Intelligent All Wheel Drive, αλλά και η εξοπλιστική έκδοση ST-Line.

Ξεκίνησε η παραγωγή του Ford EcoSport στη Ρουμανία

4.751 Επισκέψεις στο άρθρο (12/10/2017)

Ο Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός της Ρουμανίας, ήταν παρόντες στην εκδήλωση για την έναρξη της παραγωγής του ανανεωμένου Ford EcoSport στην Κραϊόβα, με τον πρώτο πολίτη της χώρας μάλιστα να κάνει και test drive στο μικρό crossover.

Ξεκίνησε σήμερα στην Κραϊόβα της Ρουμανίας, η παραγωγή του ριζικά ανανεωμένου Ford EcoSport. Στη μονάδα από όπου βγήκε το πρώτο αντίτυπο του μοντέλου, βρέθηκαν ο Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός της χώρας.
 
Μάλιστα ο πρώτος πολίτης της Ρουμανίας αποδέχθηκε την πρόταση της Ford, παίρνοντας για test drive το μικρό crossover. Όταν ο Πρόεδρος, Κλάους Γιοχάνις, ρωτήθηκε αν θα αγόραζε το όχημα της Ford, απάντησε πως θα πρέπει πρώτα να μιλήσει με τη γυναίκα του…
   
Το ανανεωμένο EcoSport πατάει στην παγκόσμια πλατφόρμα Β της Ford, όπως και τα Fiesta και B-MΑΧ. Το τελευταίο φτιαχνόταν επίσης στην Κραϊόβα και μετά από πέντε χρόνια ανεπιτυχούς εμπορικής παρουσίας, σταμάτησε να παράγεται.
 
Το EcoSport αντλεί τη σχεδιαστική του έμπνευση -μπροστά κυρίως- από το Edge, ενώ κάτω από το καπό του συναντάμε το νέο EcoBlue turbodiesel σύνολο των 125 ίππων, που αντικαθιστά το 1.5 TDCi Duratorq. Νέο είναι και το σύστημα 4κίνησης Intelligent All Wheel Drive, αλλά και η εξοπλιστική έκδοση ST-Line.
 
Εκτός από μηχανικό κιβώτιο, υπάρχει και το αυτόματο PowerShift. Εκτός από το EcoBlue σύνολο, στη γκάμα του ΕcoSport συναντάμε τον 1.0 EcoBoost τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης, ο οποίος προσφέρεται με 100, 125 και 140 ίππους.

Κλείνοντας αξίζει να αναφέρουμε πως η Ford επενδύει 200 εκ. ευρώ στην Κραϊόβα, προκειμένου να υποστηρίξει την παραγωγή του EcoSport, με το συνολικό ύψος της επένδυσης να ξεπερνά από το 2008 το 1 δις ευρώ. Η παραγωγή του νέου EcoSport δημιουργεί 1.700 νέες θέσεις εργασίας, με το σύνολο του δυναμικού στη μονάδα να φτάνει στα τέλη του έτους στα 3.900 άτομα. Το νέο Ford EcoSport θα πωλείται σε 56 χώρες και οι τιμές του στο Ην. Βασίλειο ξεκινούν από τις 16.845 λίρες (18.728 ευρώ).

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center