Στην παραγωγή μπήκε και επίσημα το νέο SEAT Tarraco όπως γνωστοποίησε η μάρκα, δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα τα πρώτα στιγμιότυπα.

Ξεκίνησε η παραγωγή του Tarraco (+vid)

3.226 Επισκέψεις στο άρθρο (18/10/2018)

Στην παραγωγή μπήκε και επίσημα το νέο SEAT Tarraco όπως γνωστοποίησε η μάρκα, δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα τα πρώτα στιγμιότυπα.

Υπεύθυνο για την κατασκευή των μονάδων του νέου SUV είναι το εργοστάσιο της Volkswagen στο Wolfsburg, το οποίο κατά το παρελθόν έχει κατασκευάσει και άλλα μοντέλα από φίρμες που ανήκουν στο ίδιο γκρουπ όπως το SEAT Arosa αλλά και τα Audi 50 και 100. Το ισπανικό SUV, το οποίο σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε στη Βαρκελώνη, θα βγει από τη γραμμή παραγωγής μαζί με τα μοντέλα της Volkswagen Tiguan και Touran, ενώ η παραγωγή του Tarraco στο Wolfsburg αποτελεί μέρος της συμφωνίας «Pact for the Future» που συνάφθηκε το 2016.
 
Το μήκους 4,735 χιλιοστών και ύψους 1.658 χιλιοστών Tarraco είναι βασισμένο στην πλατφόρμα MQB A + του ομίλου Volkswagen και οι ευρωπαίοι αγοραστές μπορούν να το επιλέξουν σε οκτώ χρώματα. 
Σε ότι αφορά τα μηχανικά σύνολα, αρχικά το νέο SUV θα προσφερθεί με τέσσερις επιλογές. Στη βάση της γκάμας βρίσκεται ένας τετρακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας 1,5 λίτρων με ισχύ 150 ίππων που συνδυάζεται με εξατάχυτο κιβώτιο. Επόμενη επιλογή είναι ο υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος 2λιτρος κινητήρας με ισχύ 190 αλόγων, ο οποίος συνοδεύεται από ένα επτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, το οποίο στέλνει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Οι άλλες δύο επιλογές αποτελούνται από τον turbodiesel 2.0 λίτρων κινητήρα που έρχεται σε δύο εκδόσεις με 150 και 190 ίππους. Και οι δύο έχουν σύστημα τετρακίνησης, αλλά η «ασθενέστερη» έκδοση έρχεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι ταχυτήτων ενώ η πιο ισχυρή έκδοση έχει το επτατάχυτο DSG. Ωστόσο η SEAT αναφέρει πως στο μέλλον θα προστεθούν και άλλες εκδόσεις.

Δείτε το βίντεο με τα στιγμυότυπα από την παραγωγή του νέου SUV της SEAT. 
 

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center