«Ξεπουλάει» το Citroen Ami στην Ευρώπη
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

«Ξεπουλάει» το Citroen Ami στην Ευρώπη

4.409 Επισκέψεις στο άρθρο (14/7/2022)

Το λιλιπούτειο Citroen Ami, που στην Ελλάδα κοστίζει 5.900 ευρώ για νέους κάτω των 29 ετών (6.900 ευρώ για όλους), κυκλοφορεί πλέον σε 9 χώρες στην Ευρώπη και έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από 23.000 παραγγελίες, αποτελώντας σε πρώτη ανάγνωση ένα κερδισμένο στοίχημα για τη γαλλική φίρμα.

Citroen Ami από 5.900 ευρώ στην Ελλάδα

Η Citroen επένδυσε σε ένα εναλλακτικό μέσο μετακίνησης για μέσα στην πόλη, 100% ηλεκτρικό και φιλικό προς το περιβάλλον. Και κάπως έτσι δημιουργήθηκε το μήκους 2,4 μέτρων Ami, η ισχύς για την κίνηση του οποίου πηγάζει από ένα ηλεκτρικό μοτέρ 8 ίππων που μαζί με την μπαταρία λιθίου 5,5 kWh προσφέρουν 70 χιλιόμετρα αυτονομίας και 45 χιλιόμετρα ανά ώρα μέγιστη τελική ταχύτητα. Η τιμή για το νέο Citroen Ami στην Ελλάδα ξεκινά από τις 5.900 ευρώ για νέους κάτω των 29 ετών (6.900 ευρώ για όλους) με την κρατική επιδότηση «Κινούμαι Ηλεκτρικά». Επιπλέον, το επαγγελματικό Ami Cargo κοστίζει από 7.200 ευρώ μετά την επιδότηση.

Δεν μπορεί να αντικαταστήσει ένα αυτοκίνητο, θα μπορούσε ενδεχομένως να παίξει το ρόλο του δευτερότριτου αυτοκινήτου, ή καλύτερα να αποτελέσει μία εναλλακτική λύση στα scooter ή στα ηλεκτρικά πατίνια και ποδήλατα, καθώς χρειάζεται πλήρη φόρτιση από πρίζα σε 3 ώρες. Μάλιστα έχει την ιδιότητα πως μπορεί να οδηγηθεί νόμιμα από έφηβους, αν έχουν συμπληρώσει τα 16 χρόνια (σ.σ. στην Ελλάδα, γιατί σε πολλές χώρες της Ευρώπης επιτρέπεται από τα 14). Βέβαια, με 5.900 ευρώ λίγοι 16χρονοι θα μπορούν να το αποκτήσουν, ωστόσο αρκετοί θα θελήσουν να το νοικιάσουν για να κάνουν βόλτες στα νησιά. Επίσης, πολλοί γονείς θα το δουν θετικότερα για τα παιδιά τους, προκειμένου αυτά να μην «καβαλήσουν» κάποιο δίτροχο.


Η Citroen έχει εφοδιάσει με Ami αστυνομία και λιμενικό στο νησί της Χάλκης στην Ελλάδα.

Η Citroen έχει εφοδιάσει με Ami αστυνομία και λιμενικό στο νησί της Χάλκης στην Ελλάδα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Περισσότερες από 23.000 παραγγελίες για το Ami

Με βασικά «όπλα» όσα προαναφέραμε, το λιλιπούτειο Ami διαγράφει μια ενδιαφέρουσα πορεία στην ευρωπαϊκή αγορά με περισσότερες από 22.400 παραγγελίες σε 9 χώρες, ενώ από τον περασμένο μήνα ξεκίνησαν οι πωλήσεις σε Μαρόκο, Τουρκία και Μεγάλη Βρετανία, αυξάνοντας σε πάνω από 23.000 τις πωλήσεις, οι οποίες αναμένεται να σκαρφαλώσουν ψηλότερα μέσα στο επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με το γαλλικό στρατόπεδο, το 84% από αυτές τις παραγγελίες είναι ιδιώτες και οι 13.300 εξ αυτών αφορούν τη γαλλική αγορά. Η ιταλική αγορά πρόκειται να απορροφήσει περί τις 6.700 μονάδες, με το 94% να είναι πελάτες λιανικής, ενώ οι επόμενες ισχυρότερες αγορές είναι η Ισπανία και το Βέλγιο με 780 και 724 παραγγελίες, αντίστοιχα. Καλή είναι η πορεία του Citroen Ami και στην ελληνική αγορά, στην οποία έχουν καταγραφεί περισσότερες από 500 παραγγελίες, κάτι που την κατατάσσουν υψηλότερα από εκείνη της Πορτογαλίας με τις 476 παραγγελίες.

Σε αρκετές περιπτώσεις η Citroen έχει εφοδιάσει σώματα ασφαλείας (αστυνομία, λιμενικό σώμα) όπως για παράδειγμα στην Ελλάδα, στο νησί της Χάλκης, αλλά και στο νησί La Maddalena στην Ιταλία. Πέρα από αυτό, στο Μαρόκο 225 ταχυδρόμοι κινούνται με Ami σε 42 πόλεις, ενώ και οι ταχυδρομικές υπηρεσίες στην Πορτογαλία έχουν στο ρόστερ τους 160 Ami Cargo.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto