Εσείς γνωρίζετε με πόσα πάτε χωρίς να βλέπετε το κοντέρ;

Ξέρεις πόσο τρέχεις αν δεν κοιτάς το κοντέρ;

5.298 Επισκέψεις στο άρθρο (6/8/2021)

Ξέρεις με πόσα πας μέσα στην πόλη; Το όριο ταχύτητας το ξέρεις πάντα; Κοιτάς το κοντέρ όταν οδηγείς ή πας στο περίπου;

Πόσο πας μέσα στην πόλη; Στα στενά; Στις διαβάσεις; Μπροστά από σχολεία; Παιδικές χαρές; Νοσοκομεία; Πόσο πας στις λεωφόρους; Ξέρεις πόσο είναι το όριο ανά πάσα στιγμή; Το ακολουθείς; Και πιο σημαντικά, κοιτάς το κοντέρ;

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Αλήθεια τώρα, μέσα στην πόλη, σταμάτα ξεκίνα κάθε πενήντα μέτρα στην καλύτερη, πόσο συχνά κοιτάς το κοντέρ; Εδώ δεν έχεις χρόνο καλά καλά να δεις δεξιά-αριστερά, να ελέγξεις πεζούς, ποδηλάτες, μηχανάκια, να δεις αν έχεις στοπ, αν πάει ο άλλος ανάποδα, αν περνάει με κόκκινο, αν σου κλέψει την προτεραιότητα. Έχεις να κάνεις εκατό δουλειές μέσα σε αυτά τα πενήντα μέτρα, το κοντέρ θα κοιτάξεις.

Μεγάλη έρευνα που έκανε ο ασφαλιστικός οργανισμός Thatcham στο  Ηνωμένο Βασίλειο, βρήκε πως σε ρυθμούς κίνησης πόλης και σε δρόμους με όριο μέχρι και 80 χλμ./ώρα 7 στους 10 οδηγούς μαντεύουν την ταχύτητας. Σε δρόμους με όριο τα 50 χλμ./ώρα μόνο ένας στους 10 κοιτάζει το κοντέρ να δει να τρέχει, ενώ στο χαμηλότερο όριο των 30, και οι δέκα οδηγοί εμπιστεύονται το δικό τους αισθητήριο για το αν ακολουθούν το όριο.

Πιστεύουν πως πάνε αρκετά αργά οπότε είναι σίγουρα κάτω από το όριο. Και η έρευνα συνεχίστηκε. Στις ηλικίες οδηγών άνω των 55 ετών, όταν τους ζητήθηκε να πάνε με 50 χωρίς να δουν το κοντέρ, η ταχύτητας ξεπέρασε το όριο κατά μέσο όρο 30%. Δηλαδή πήγαιναν κατά μέσο όρο 65 χλμ./ώρα, ενώ οι νεότεροι στην ηλικία, λίγο καλύτερα, 20% πάνω, δηλαδή 60 χλμ./ώρα.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>
SPRING SEAT
NISSAN