Ξέρεις που χρησιμεύει αυτή η σχισμή στα αυτοκίνητα;
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ξέρεις που χρησιμεύει αυτή η σχισμή στα αυτοκίνητα;

51.542 Επισκέψεις στο άρθρο

Ξέρεις ποιος είναι ο ρόλος της μικρής σχισμής που συχνά συναντάμε στις άκρες του πίσω καθίσματος;

Απαρατήρητη αλλά πρακτική

Τα αυτοκίνητα με το πέρασμα των χρόνων κερδίζουν ολοένα και περισσότερα μικρά αλλά πολύ πρακτικά πραγματάκια στο εσωτερικό, τα οποία έχουν ως στόχο τους να κάνουν πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού και των επιβατών. Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές περνούν απαρατήρητα, ωστόσο αυτό σε καμία περίπτωση δεν μειώνει την χρησιμότητά τους. Ένα από αυτά είναι και μία μικρή σχισμή που εδρεύει στο πίσω κάθισμα.


Περνάει απαρατήρητη αλλά η σχισμή αυτή είναι πολύ πρακτική.

Περνάει απαρατήρητη αλλά η σχισμή αυτή είναι πολύ πρακτική.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Στερεώνει το μεταλλικό μέρος της ζώνης ασφαλείας

Συγκεκριμένα μιλάμε για την μικρή σχισμή που βρίσκεται στα δύο άκρα των πίσω θέσεων, ανάμεσα από τις πόρτες και τις ζώνες ασφαλείας. Ο ρόλος λοιπόν της σχισμής αυτής είναι για να στερεώνεται το μεταλλικό μέρος της ζώνης ασφαλείας, όταν φυσικά δεν υπάρχει επιβάτης για να την χρησιμοποιήσει.

Αποφεύγονται οι ενοχλητικοί ήχοι

Χάρη σε αυτήν την σχισμή δεν χτυπάει η ζώνη ασφαλείας στο πλαϊνό μέρος, γλιτώνοντας έτσι τον οδηγό και τους επιβάτες από τους εκνευριστικούς θορύβους, που ενδέχεται να υπάρξουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Παράλληλα σημαντική βοήθεια προσφέρει και στην περίπτωση που κάποιος θελήσει να «ρίξει» ή να ανεβάσει την πλάτη των πίσω καθισμάτων, συμβάλλοντας στο να μην μπλεχτεί η ζώνη με την πλάτη.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
test center