CUPRA Formentor
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

CUPRA Formentor

164.785 Επισκέψεις στο άρθρο (5/3/2019)

Το πρώτο concept το οποίο είναι 100% δημιούργημα της CUPRA από τη στιγμή που έγινε αυτόνομη μάρκα έκανε σήμερα την εμφάνισή του στη Γενεύη. Το νέο πρωτότυπο συγκεντρώνει πολλά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά με τη φίρμα να αναφέρει πως πρόκειται για ένα crossover, το οποίο ωστόσο θα έχει υψηλές επιδόσεις.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Το νέο CUPRA Formentor χαρακτηρίζεται από ένα αιχμηρό σχεδιασμό με πολλές γωνίες, αλλά και έντονες νευρώσεις που βρίσκονται σε όλα τα μέρη του αυτοκινήτου. Θα λέγαμε ότι το πιο εντυπωσιακό μέρος είναι το οπίσθιο, όπου υπάρχει μια λεπτή φωτιζόμενη γραμμή που θυμίζει το SEAT Tarraco και εκτείνεται από τη μία πλευρά στην άλλη για να ενώσει τα δύο φωτιστικά σώματα. Μένοντας στο πίσω μέρος οι τέσσερις οβάλ απολήξεις της εξάτμισης και ο αεροδυναμικός διαχύτης συνηγορούν στον σπορ χαρακτήρα του Formentor.

Από κει και πέρα στο πλαϊνό μέρος «τρέχει» μία πολύ έντονη νεύρωση που καταλήγει στα φωτιστικά σώματα, τα οποία συνεχίζουν τη γωνιακή σχεδιαστική αντίληψη. Στο μπροστά μέρος κυριαρχεί η γρίλια με το σήμα της CUPRA αλλά και οι αεραγωγοί που ενσωματώνονται στον προφυλακτήρα.
 
Το καπάκι που υπάρχει στο μπροστά αριστερά φτερό, υποδηλώνει πως έχουμε να κάνουμε με ένα plug-in υβριδικό μοντέλο,κάτι που αναφέρει και η μάρκα χωρίς ωστόσο να υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες επ αυτού. Το μόνο που είπε η CUPRA είναι πως η κίνηση του crossover μέσω ηλεκτρισμού θα διαρκεί μέχρι και 50 χιλιόμετρα.
 
Ο σπορ χαρακτήρας συνεχίζεται και στο εσωτερικό, όπου ένα ζευγάρι μπάκετ καθισμάτων δίνει το παρόν, ενώ μέρος της καμπίνας είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η οθόνη αφής 10 ιντσών του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto